Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εξαγορά προχώρησε η Adobe, που απέκτησε το Behance, ένα μεγάλο δίκτυο όπου επαγγελματίες από τον χώρο των γραφιστικών τεχνών επιδεικνύουν τη δουλειά τους. Στόχος της εταιρείας είναι να ενσωματώσει την λειτουργικότητα του Behance στην συνδρομητική της υπηρεσία Creative Cloud, ενισχύοντας έτσι τις δυνατότητες διαμοιρασμού και κοινωνικής δικτύωσης.

Η Adobe θεωρεί την εξαγορά ως μια πολύ λογική κίνηση, αφού ήδη είχε προσπαθήσει να φτιάξει μόνη της μέρος της λειτουργικότητας του Behance. Καθώς, όμως, πρόκειται για έναν χώρο όπου ο ανταγωνισμός είναι αρκετά μεγάλος και η σχετική εμπειρία της Adobe σχεδόν ανύπαρκτη, η εξαγορά ενός από τους μεγαλύτερους παίκτες, με πάνω από 3 εκατομμύρια project και 30 εκατομμύρια εικόνες, κρίθηκε καλύτερη επιλογή.

Παρά την εξαγορά, φαίνεται πως η λειτουργία του Behance δεν θα αλλάξει και η υπηρεσία θα εξακολουθήσει να υφίσταται ως αυτόνομη οντότητα. Αυτό που μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε, ωστόσο, είναι μεγαλύτερη ενσωμάτωση του δικτύου στις εφαρμογές της Adobe και την υπηρεσία του Creative Cloud. Κάτι αντίστοιχο, άλλωστε, συνέβη και με την άλλη μεγάλη εξαγορά της Adobe, την Typekit, που προσφέρει γραμματοσειρές υψηλής ποιότητας για ενσωμάτωση σε ιστοσελίδες.

Πηγή: TheNextWeb

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ