Σημαντικές τροποποιήσεις στην υπηρεσία του πραγματοποίησε το Bing, μετατρέποντας σε τρίστηλη την σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης και προβάλλοντας στον χρήστη επιπλέον πληροφορίες που αντλούνται από υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter. Το νέο περιβάλλον χρήσης κυκλοφορούσε ήδη πειραματικά σε κάποιους χρήστες, πλέον όμως είναι διαθέσιμο για όλους όσους μπαίνουν από ΗΠΑ και αναμένεται κάποια στιγμή (άγνωστο πότε ακριβώς) να φτάσει και στα μέρη μας.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι σε αντίθεση με την Google, που με το Search Plus Your World έχει επίσης ενσωματώσει κοινωνικά χαρακτηριστικά μέσα στα αποτελέσματα αναζήτησης, η Microsoft προτιμά να κάνει σαφή τον διαχωρισμό της πληροφορίας. Έτσι, τα αποτελέσματα που προέρχονται από τα κοινωνικά δίκτυα δεν ενσωματώνονται στα κεντρικά αποτελέσματα αναζήτησης αλλά εμφανίζονται μόνα τους, σε μια εντελώς ξεχωριστή στήλη στα δεξιά της οθόνης.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του νέου σχεδιασμού, όμως, είναι μάλλον η κεντρική στήλη, που διαφοροποιείται ανάλογα με την εκάστοτε αναζήτηση και φέρνει σχετικό περιεχόμενο από άλλες υπηρεσίες. Για παράδειγμα, εάν ο χρήστης ψάχνει για κάποιο εστιατόριο, εκεί μπορεί να εμφανιστεί ένας χάρτης ή κάποιες κριτικές.

Εάν τα αγγλικά σας είναι καλά, δείτε το βίντεο που ακολουθεί, όπου παρουσιάζονται όλα τα χαρακτηριστικά του νέου Bing.

Πηγή: Webmonkey

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 2 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ