Θέλοντας να προλάβει την Apple, η οποία λέγεται πως θα εγκαταλείψει εντελώς το Google Maps για χάρη μιας δικής της εφαρμογής χαρτογράφησης με δυνατότητες 3D, η Google προανήγγειλε εκδήλωση στην οποία θα αποκαλύψει την «επόμενη διάσταση» της υπηρεσίας της. Η ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου και πέρα από την εικόνα που συνοδεύει την πρόσκληση που στάλθηκε προς τα Μέσα δεν αποκαλύπτεται κάτι παραπάνω.

Κρίνοντας, πάντως, από τα συμφραζόμενα, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε κι εδώ κάποιες δυνατότητες 3D, ενώ σίγουρα θα επιδειχθούν μερικές από τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες πάνω στις οποίες δουλεύει η εταιρεία και που αναμένεται να δούμε κάποια στιγμή να φτάνουν και στις οθόνες μας.

Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη το κείμενο της πρόσκλησης, σύμφωνα με το οποίο θα παρουσιαστούν χαρακτηριστικά που «βοηθούν τους ανθρώπους να πάνε εκεί που θέλουν – τόσο ως φυσική παρουσία όσο και εικονικά», δεν αποκλείεται να δούμε και βελτιώσεις στον τρόπο με τον οποίο το Google Maps προσφέρει τις οδηγίες πρόσβασης σε ένα σημείο.

Υπενθυμίζουμε πως πρόσφατα η Google ξεκίνησε να χρεώνει όσους χρησιμοποιούν το API του Google Maps σε υπηρεσίες που ξεπερνούν τις 25.000 προβολές χαρτών την ημέρα. Το γεγονός αυτό οδήγησε αρκετούς μεγάλους παίκτες όπως είναι η Apple, το Foursquare και η Wikipedia στο να εγκαταλείψουν την υπηρεσία και να στραφούν σε δωρεάν εναλλακτικές όπως το OpenStreetMap.

Φαίνεται λοιπόν πως μετά από όλα αυτά ανοίγει ένα ακόμη μέτωπο σε έναν χώρο όπου μέχρι τώρα δεν ετίθετο θέμα για το ποιος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και ο ανταγωνισμός μόνο καλό αναμένεται να κάνει στον τελικό καταναλωτή.

Πηγές: The Verge, Marketing Land

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 3 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Ποιά θα είναι η «επόμενη διάσταση» του Google Maps;

  1. Pingback: 3D Google Earth και offline Maps ανακοίνωσε η Google

Comments are closed.