Η μάχη στον χώρο των υπηρεσιών χαρτογράφησης έχει ανάψει εδώ και λίγο καιρό και η Google, που μέχρι τώρα έπαιζε χωρίς αντίπαλο, δείχνει στους επίδοξους σφετεριστές πως είναι εκείνη που εξακολουθεί να διατηρεί τον πρώτο λόγο. Στα πλαίσια αυτά, ανακοίνωσε μια σειρά από βελτιώσεις στους χάρτες πολλών Ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, καθώς και σε μέρη της Αφρικής και της Ασίας.

Η αναβάθμιση επικεντρώνεται κυρίως στη βελτίωση της ακρίβειας των χαρτών, στην πιο σωστή σχεδίαση των ακτογραμμών και των υδάτινων περιοχών και, γενικότερα, στην πληρέστερη και ακριβέστερη ονοματοδοσία των οδών, ακόμη και σε μικρότερες πόλεις ή περιοχές που μέχρι σήμερα εμφανιζόταν κενές. Επίσης, έχουν προστεθεί λεπτομερέστερες διαδρομές πλοίων και καλύτερος διαχωρισμός των εθνικών αυτοκινητοδρόμων με τους απλούς δρόμους.

Εκτός από την Ελλάδα, άλλες χώρες που έχουν αναβαθμιστεί με αυτό το «πακέτο» αλλαγών είναι οι Κροατία, Τσεχία, Ιταλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Λεσότο (ή Λεσόθο), Μακάου (ή Μακάο – βρίσκεται στην ΝΑ Κίνα), ο Άγιος Μαρίνος, η Σιγκαπούρη, αλλά και η Πόλη του Βατικανού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που σημειωθούν λανθασμένες ή ανακριβείς πληροφορίες η Google έχει προσθέσει το κουμπί αναφοράς προβλήματος για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επίλυση του προβλήματος.

Google Maps - Report a problem

Πηγή: Google LatLong Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουλίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ