Ένα νέο χαρακτηριστικό που αναγνωρίζει τα πρόσωπα ενός βίντεο και τα θολώνει ώστε να μην διακρίνονται τα χαρακτηριστικά τους, εγκαινίασε το YouTube. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας, η λειτουργία αποσκοπεί κυρίως στην προστασία της ανωνυμίας ακτιβιστών που ανεβάζουν ειδησεογραφικά βίντεο από χώρες με ανελεύθερα καθεστώτα, όπου τέτοιου είδους ενέργειες μπορεί να αποβούν επικίνδυνες. Φυσικά, μπορεί να φανεί χρήσιμη και σε πολλές άλλες περιπτώσεις της καθημερινότητάς μας.

YouTube Blur faces

Η λειτουργία, που ονομάζεται “Blur All Faces” και βρίσκεται στην εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο που ενσωματώνει το YouTube, αναγνωρίζει όλα τα πρόσωπα ενός βίντεο και στη συνέχεια εφαρμόζει το εφέ του θολώματος (blur). Καθώς πρόκειται για νέα τεχνολογία, σε ορισμένα βίντεο ενδέχεται κάποια πρόσωπα να ξεφύγουν από την εφαρμογή. Επίσης, ο χρήστης δεν μπορεί να επιλέξει τα πρόσωπα που θέλει να θολώσει, γι’ αυτό και σε περίπτωση που δεν του αρέσει το τελικό αποτέλεσμα, η υπηρεσία της Google προτείνει να αποφύγει να δημοσιεύσει το βίντεο.

Πηγή: YouTube Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουλίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ