Νέος μήνας, νέα έκδοση για τον Firefox, που πλέον έχει φτάσει αισίως την έκδοση 14, για όσους επιμένουν να μετράνε. Ίσως το πιο σημαντικό νέο χαρακτηριστικό για την τελευταία αυτή αναβάθμιση είναι η, αναμενόμενη, προεπιλεγμένη χρήση ασφαλούς σύνδεσης HTTPS στις αναζητήσεις από τον browser, που χρησιμοποιεί την μηχανή της Google. Επίσης, οι χρήστες Mac θα χαρούν να μάθουν ότι ο Firefox 14 φέρνει, έστω και καθυστερημένα, υποστήριξη για την δυνατότητα προβολής σε πλήρη οθόνη (full screen mode) του OS X Lion.

Κατά τα άλλα, η μπάρα διευθύνσεων, επονομαζόμενη και “awesomebar”, υποστηρίζει πλέον εγγενώς την αυτόματη συμπλήρωση, έχει ενσωματωθεί το API για τη λειτουργία «κλειδώματος» του ποντικιού ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις κινήσεις του χρήστη, ενώ έχει προστεθεί το επιλεκτικό φόρτωμα των plugins, ώστε να προβάλλουν το περιεχόμενό τους μόνο εάν ο χρήστης το επιλέξει.

Περισσότερα για τις νέες λειτουργίες και τις αλλαγές του Firefox 14 μπορείτε να βρείτε στη σχετική σελίδα της Mozilla.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουλίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ