Ο χάρτης για ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο δεν είναι μια οποιαδήποτε εφαρμογή, γι’ αυτό άλλωστε δε νοείται σήμερα κινητό που να μην φέρνει ενσωματωμένη τέτοια λειτουργία. Το πόσο σημαντική είναι, όμως, καταδεικνύεται εμφατικά και από το γεγονός ότι μετά την κυκλοφορία της επίσημης εφαρμογής του Google Maps για iOS, αυξήθηκαν σημαντικά οι αναβαθμίσεις στην τελευταία έκδοση της πλατφόρμας της Apple.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της MoPub, κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά την κυκλοφορία του Google Maps οι αναβαθμίσεις στο iOS 6 από παλαιότερες εκδόσεις αυξήθηκαν κατά 29%. Τί μας λέει, πιθανότατα, αυτό; Ότι πολλοί χρήστες απέφευγαν την αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση λόγω των προβλημάτων και της κακής κριτικής που δέχτηκαν οι νέοι χάρτες της Apple, περιμένοντας να κυκλοφορήσει η Google την επίσημη έκδοση της δικής της εφαρμογής.

Αξίζει να σημειωθεί πως η MoPub παρακολουθεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο διαφημιστικές προβολές τη μέρα σε πάνω από 12.000 εφαρμογές και πάνω από 10 διαφημιστικά δίκτυα – γεγονός που καθιστά τα στοιχεία της αρκετά αξιόπιστα.

Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι η απότομη αύξηση παρατηρήθηκε το Σαββατοκύριακο και όχι αμέσως μετά την κυκλοφορία της εφαρμογής. Αυτό, πιθανότατα, σημαίνει πως πολλοί ήταν αυτοί που προτίμησαν να περιμένουν λίγες μέρες, είτε για να διαβάσουν κριτικές είτε γιατί τότε είχαν μεγαλύτερη άνεση χρόνου για να κάνουν την αναβάθμιση.

Το ότι η επιτυχία της εφαρμογής του Google Maps ήταν τεράστια, από άποψη ανταπόκρισης, ήταν κάτι γνωστό, αφού 48 ώρες μετά την κυκλοφορία της κατάφερε να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια λήψεις και να σκαρφαλώσει με άνεση στην πρώτη θέση των δωρεάν εφαρμογών του App Store. Η επίδραση που είχε, ωστόσο, στην αποδοχή του iOS 6 ήταν κάτι λιγότερο αναμενόμενο και μάλλον θα πρέπει να έγινε δεκτό από τους ανθρώπους της Apple με ανάμικτα συναισθήματα.

Πηγή: TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ