Μια ενδιαφέρουσα λειτουργία που απευθύνεται σε όσους θέλουν να πειραματιστούν με το πόσο καλά αποδίδουν διαφορετικά στησίματα σε μία ιστοσελίδα εγκαινιάζει το Google Analytics. Πρόκειται για το Content Experiments που σας επιτρέπει να δείχνετε διαφορετικές εκδόσεις της ίδιας σελίδας σε διαφορετικούς χρήστες, σε ποσοστό που εσείς αποφασίζετε, με σκοπό να καταλάβετε τί αποδίδει καλύτερα για τον ιστοχώρο σας.

Το εργαλείο, που ενσωματώνεται στην υπάρχουσα λειτουργία “Goals” του Analytics, μετρά την αποτελεσματικότητα της κάθε έκδοσης και αναλύοντας στατιστικά τα αποτελέσματα υπολογίζει ποια είναι αυτή με την καλύτερη απόδοση.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Content Experiments είναι η ευκολία χρήσης του, αφού υπάρχει ένας οδηγός βήμα-προς-βήμα που μπορεί να κατατοπίσει ακόμη και τους σχετικά αρχάριους χρήστες.

Google Analytics Content Experiments

Η νέα λειτουργία έχει ξεκινήσει να κάνει σταδιακά την εμφάνισή της στην υπηρεσία της Google και βρίσκεται κάτω από την ενότητα “Content / Experiments”.

Η ενσωμάτωση του χαρακτηριστικού στο Google Analytics συνεπάγεται, επίσης, τον τερματισμό του αυτόνομου εργαλείου Google Website Optimizer, που πραγματοποιούσε παρόμοιες λειτουργίες και θα πάψει να λειτουργεί στη 1 Αυγούστου 2012.

Πηγή: Google Analytics Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 2 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ