Αν και το Do Not Track, η λειτουργία που πρότεινε η Mozilla για να επιτρέπει στους χρήστες να κρύβουν την online δραστηριότητά τους από τους διαφημιστές, έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του ως επιλογή σε αρκετούς browsers, ο πρώτος που θα το έχει ως προεπιλογή θα είναι ο Internet Explorer 10. Αν και οι διαφημιστές δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένοι από την απόφαση της Microsoft, η εταιρεία αιτιολόγησε το σκεπτικό της λέγοντας πως πιστεύει ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στον ποιές προσωπικές τους πληροφορίες φτάνουν στα μάτια τρίτων κατά την πλοήγησή τους.

Το Do Not Track υπάρχει ήδη ως επιλογή στον Internet Explorer 9, τον Firefox, τον Safari και τον Opera, ενώ κυκλοφορούν αρκετές επεκτάσεις που επιτρέπουν την ενεργοποίησή του και στον Chrome, ο οποίος αναμένεται να το ενσωματώσει στο τέλος του χρόνου.

Σε αντίθεση πάντως με τη Microsoft, η Mozilla δεν σκοπεύει να μετατρέψει το Do Not Track σε προεπιλογή στον Firefox, θεωρώντας πως κάτι τέτοιο περισσότερο περιορίζει παρά ενισχύει το δικαίωμα επιλογής του χρήστη.

Πηγή: The Verge

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 1 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

3 thoughts on “Internet Explorer 10: ο πρώτος browser με προεπιλεγμένο το Do Not Track

  1. Pingback: Ο Apache προσφέρει τρόπο παράκαμψης στο Do Not Track του IE 10

  2. Pingback: Η Yahoo! αγνοεί το Do Not Track του Internet Explorer 10

  3. Pingback: Chrome 23 με Do Not Track και έως 25% περισσότερη αυτονομία

Comments are closed.