Τηρώντας την υπόσχεσή της, η Microsoft κυκλοφόρησε μια σχεδόν τελική (Preview) έκδοση του Internet Explorer 10 για τους χρήστες των Windows 7. Αν και ακόμη δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει η τελική έκδοση, ήδη ο browser είναι αρκετά σταθερός και μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε ως το βασικό πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο.

Ο Internet Explorer 10 αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική αναβάθμιση για τον browser της Microsoft, καθώς έχει φτάσει, επιτέλους, σε ένα αρκετά καλό σημείο σε ό,τι αφορά την υποστήριξη των διαδικτυακών προτύπων. Επίσης, έρχεται με προεπιλεγμένο το Do Not Track, που αποκρύπτει την online συμπεριφορά των χρηστών από τα μάτια των διαφημιστών, σε μια απόφαση που, πάντως, έχει προλάβει να προκαλέσει ήδη αρκετές αντιδράσεις.

Κατά τα άλλα, ο Internet Explorer 10, σύμφωνα με την ίδια την Microsoft, είναι σημαντικά ταχύτερος όχι μόνο από τον προκάτοχό του, Internet Explorer 9, αλλά και από τους ανταγωνιστές του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις δοκιμές της ίδιας της εταιρείας, σε συγκεκριμένες μετρήσεις σε περιβάλλον συσκευών αφής, ο Internet Explorer 10 αναδεικνύεται ταχύτερος έως και κατά 63% σε σχέση με τον Chrome σε Android και τον Safari σε iOS.

Φυσικά, το γεγονός ότι ο browser είναι βελτιστοποιημένος για περιβάλλοντα αφής λίγο ενδιαφέρει τους χρήστες των Windows 7. Εάν, πάντως, είστε έτσι κι αλλιώς χρήστης του Internet Explorer, η αναβάθμιση από τον 9 στον 10 (κατεβάστε τον από εδώ) μόνο καλό μπορεί να σας κάνει.

Πηγή: IEBlog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ