Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νέα τεχνολογία φέρνει χειρονομίες α λα Minority Report στα Windows 8

Ένα εντυπωσιακό βίντεο που επιδεικνύει μια νέα τεχνολογία που χρησιμοποιεί υπερήχους για να επιτρέψει στους χρήστες να ελέγχουν τα Windows 8 χωρίς να αγγίζουν την οθόνη της συσκευής τους, παρουσίασε η Νορβηγική εταιρεία Elliptic Labs. Το αποτέλεσμα θυμίζει αντίστοιχες προσπάθειες που έχουν υλοποιηθεί με την χρήση του Kinect, μόνο που εδώ η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η τεχνική υπερήχων έχει πολύ μεγαλύτερο εύρος πεδίου δράσης, δεν χρειάζεται ειδικό φωτισμό και έχει καλύτερη απόκριση.

Πιο συγκεκριμένα, η τεχνολογία χρησιμοποιεί κύματα ήχου που παράγονται από ηχεία και τα επιστρέφει πίσω σε μικρόφωνα για να εντοπίσουν έτσι τις κινήσεις του χεριού του χρήστη που, με τη σειρά τους, αποκωδικοποιούνται από το ειδικό λογισμικό της Elliptic Labs.

Τα ειδικά ηχεία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό, ενώ τα μικρόφωνα μπορούν να εκτελέσουν, επίσης, και τις καθημερινές λειτουργίες που θα περιμέναμε να εκτελεί οποιαδήποτε αντίστοιχη συσκευή. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, το σύστημα χρησιμοποιεί ιδανικά οκτώ μικρόφωνα και έξι ηχεία, αλλά μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και με δύο από το καθένα.

Σε πρώτη φάση η Elliptic Labs θέλει να εστιάσει στην ενσωμάτωση του συστήματος σε laptop και PC με Windows 8, χωρίς πάντως να αποκλείει την επέκτασή του σε tablet, τηλέφωνα ή ακόμα και αυτοκίνητα. Εξηγεί, μάλιστα, πως η τεχνολογία είναι φτηνότερη και λιγότερο ενεργοβόρα σε σχέση με αντίστοιχες υλοποιήσεις που βασίζονται σε κάμερες.

Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με κατασκευαστές προκειμένου να ενσωματώσουν την τεχνολογία στα προϊόντα τους, που θα μπορούσαν να φτάσουν στην αγορά μέσα στους επόμενους 12 με 14 μήνες.

image

Πηγή: TechspotΓιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ