Το Flash της Adobe είναι μια τεχνολογία που εδώ και χρόνια μας επιτρέπει να προσθέτουμε εντυπωσιακές δυνατότητες στις ιστοσελίδες μας, αλλά συχνά αποτελεί δημοφιλή στόχο κακόβουλων επιθέσεων. Θέλοντας να βελτιώσουν όσο γίνεται περισσότερο την κατάσταση στα Windows 8, Adobe και Microsoft συμφώνησαν να κυκλοφορούν τις αναβαθμίσεις του Flash Player κάθε δεύτερη Τρίτη, τη λεγόμενη “Patch Tuesday”, όπου κυκλοφορούν παραδοσιακά οι προγραμματισμένες αναβαθμίσεις ασφαλείας της Microsoft.

Ήδη η δυνατότητα αναπαραγωγής Flash ερχόταν ενσωματωμένη στον Internet Explorer 10 χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης προσθέτων, παρόλα αυτά η Adobe δεν αναβάθμιζε τον Flash Player μαζί με τα υπόλοιπα προϊόντα των Windows 8.

Ο Andrew Storms, της εταιρείας ασφαλείας nCircle Security αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Microsoft και Adobe είναι και επίσημα παντρεμένοι», προσθέτοντας ότι πλέον η Adobe θα είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί το πρόγραμμα αναβαθμίσεων της Microsoft και όχι να κυκλοφορεί τις αναβαθμίσεις ασφαλείας του Flash όποτε το επιθυμεί, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Η Microsoft, από την πλευρά, της, μέσω εκπροσώπου της δήλωσε ότι οι πελάτες της προτιμούν ξεκάθαρα έναν προβλέψιμο κύκλο αναβαθμίσεων και ότι η εταιρεία σκοπεύει να τιμήσει αυτή τους την προτίμηση.

Πηγή: Neowin

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ