Τα μεγάλα σχέδια της Microsoft για το Skype έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να ξετυλίγονται, και ένα από αυτά θέλει την δημοφιλή εφαρμογή να μετατρέπεται σε εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματίες. Συγκεκριμένα, το Skype in the workspace είναι μια δωρεάν online πλατφόρμα που απευθύνεται σε μικρές εταιρείες και επιχειρηματίες και τους επιτρέπει να συνδεθούν απευθείας με πιθανούς πελάτες, συνεργάτες και προμηθευτές από ολόκληρο τον κόσμο.

Το Skype in the workspace ξεκίνησε να λειτουργεί σε δοκιμαστική μορφή από τον Μάιο του 2012 και έξι μήνες μετά δόθηκε και επίσημα στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου. Σε όλο αυτό το διάστημα κατάφερε να προσελκύσει 500 μικρές επιχειρήσεις, εταιρείες που μόλις έκαναν τα πρώτα τους βήματα αλλά και επαγγελματίες, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

Στόχος της πλατφόρμας είναι φέρει τις ενδιαφερόμενες πλευρές σε επαφή και να τις βοηθήσει να αναπτύξουν, πρόσωπο με πρόσωπο, πολύτιμες σχέσεις σε πραγματικό χρόνο. Σύμφωνα με τη Microsoft, αρκετοί από τους συμμετέχοντες ανέφεραν ότι χάρη στο Skype in the workspace πέτυχαν καλύτερη αλληλεπίδραση με τους πελάτες τους, ενώ επιχειρήσεις αξιοποίησαν εργαλεία που πριν δεν διέθεταν.

Το Skype in the workspace απευθύνεται τόσο σε νέους επιχειρηματίες όσο και σε καθιερωμένες εταιρείες,, επιτρέποντάς τους να επιδείξουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε ευρύ κοινό. Ακόμα και οι τελικοί καταναλωτές, όμως, θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν ως ένα ευρετήριο εταιρειών ανά τον κόσμο.

Η εγγραφή στην υπηρεσία είναι απλή, αφού πραγματοποιείται μέσω του προφίλ στο LinkedIn, ενώ παρέχονται εργαλεία για τον διαμοιρασμό των επαγγελματικών δραστηριοτήτων σε LinkedIn, Facebook και Twitter.

Skype in the workspace

Πηγή: Skype Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 9 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Το Skype ως εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης, με το “Skype in the workspace”

  1. Pingback: Το Skype ως εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης, με το “Skype in the workspace” | Blogaki

Comments are closed.