Η Microsoft ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την υπηρεσία Xbox Music, που αντικαθιστά το Zune Music και θα έρχεται προεγκατεστημένη σε χρήστες με Windows 8 (PC και tablet) και τηλέφωνα με Windows Phone 8. Ίσως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της αφορά τη δυνατότητα δωρεάν streaming μουσικής με προβολή διαφημίσεων, το οποίο πάντως μετά το πρώτο εξάμηνο θα έχει περιορισμούς ως προς τον όγκο των κομματιών που μπορεί κανείς να ακούσει (εκτός κι αν πληρώσει συνδρομή 9,99 δολαρίων).

Το όνομα του Xbox Music υποδηλώνει την πρόθεση της Microsoft να τονίσει ότι το Xbox ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια του χώρου των παιχνιδιών και αφορά γενικότερα τον χώρο της ψυχαγωγίας. Η υπηρεσία, που θα ξεκινήσει να διατίθεται από τις 26 Οκτωβρίου, οπότε και παρουσιάζονται επίσημα τα Windows 8, θα διαθέτει επίσης το Xbox Music Store, ένα online κατάστημα όπου οι χρήστες θα μπορούν να αγοράσουν μεμονωμένα τραγούδια.

xbox-music-1

Το περιβάλλον χρήσης του Xbox Music είναι απόλυτα εναρμονισμένο με την γενικότερη αισθητική και φιλοσοφία που θέλει να περάσει η Microsoft με τα Windows 8, ενώ η υπηρεσία διαθέτει επίσης εργαλείο “Smart DJ”, που βοηθά τους χρήστες να δημιουργήσουν προσωπικές λίστες κομματιών και να διαχειριστούν online ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Μέσα στο 2013 η Microsoft υπόσχεται νέες λειτουργίες όπως καλύτερη ενσωμάτωση με τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, δυνατότητα “scan-and-match” που συγχρονίζει την ήδη υπάρχουσα βιβλιοθήκη που έχετε στον υπολογιστή σας, υπηρεσία cloud αποθήκευσης χωριστή από το SkyDrive αλλά και εφαρμογές για iOS και Android.

Η δυνατότητα δωρεάν streaming του Xbox Music θα είναι αρχικά διαθέσιμη σε 15 χώρες και, παρόλο που η Microsoft δεν διευκρινίζει ποιές θα είναι αυτές, αμφιβάλλουμε για το αν θα περιλαμβάνουν την Ελλάδα.

Πηγή: The Verge

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ