Μπορεί το Dropbox να υστερεί έναντι των περισσότερων ανταγωνιστών του στο θέμα του δωρεάν αποθηκευτικού χώρου που προσφέρει, οι διαγωνισμοί που δημοσιεύει, ωστόσο, κάθε τόσο επιτρέπουν σε πολλούς χρήστες του να καλύψουν και με το παραπάνω το χαμένο έδαφος. Ο τελευταίος από αυτούς ονομάζεται Space Race, απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές και φοιτητές και τους δίνει την ευκαιρία να κερδίσουν έως και 25GB δωρεάν για δύο χρόνια.

Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή, ο μαθητής θα πρέπει να κάνει εγγραφή με τον λογαριασμό e-mail του εκπαιδευτικού ιδρύματος στο οποίο ανήκει. Μόνο με την εγγραφή, κερδίζει 3GB για δύο χρόνια, ενώ από εκεί και πέρα οι κανόνες έχουν ως εξής:

  • Κάθε φορά που ένας μαθητής / σπουδαστής κάνει εγγραφή, το σχολείο του κερδίζει έναν βαθμό.
  • Εάν ο σπουδαστής περάσει από τη σελίδα Get Starter Guide που εμφανίζεται μετά την πρώτη σύνδεση στην υπηρεσία, το σχολείο κερδίζει δύο βαθμούς.
  • Ανάλογα με τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει το σχολείο, οι μαθητές του επιβραβεύονται με επιπλέον χώρο που φτάνει έως και τα 25GB. Όσο περισσότεροι μαθητές, δηλαδή, από το ίδιο σχολείο κάνουν εγγραφή, τόσο περισσότερο χώρο θα κερδίσουν όλοι τους.
  • Επιπλέον, ισχύει κανονικά η γνωστή επιβράβευση των 500MB για κάθε referral.
  • Ο διαγωνισμός διαρκεί 8 εβδομάδες.

image

Όπως αναφέρει το Dropbox, ο δωρεάν χώρος ισχύει για δύο χρόνια, κάτι που σημαίνει πως μετά το πέρας αυτών, ο χώρος κατά πάσα πιθανότητα αφαιρείται (για να δείτε τί συμβαίνει σε περίπτωση που υπερβείτε το όριο της υπηρεσίας, δείτε το σημείο #5 του άρθρου «Τα όρια του Dropbox»).

Τα ακριβή κριτήρια με τα οποία γίνεται δεκτό ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα δεν διευκρινίζονται και δυστυχώς τα φοιτητικά μου χρόνια έχουν περάσει για να το δοκιμάσω στην πράξη. Παρόλα αυτά, κρίνοντας από το γεγονός ότι ήδη έχουν συμμετάσχει φοιτητές από Πανεπιστήμια της Σιγκαπούρης, της Λισαβόνας και άλλων πόλεων του κόσμου, υποθέτω πως ο διαγωνισμός ισχύει και για τους σπουδαστές των ελληνικών ιδρυμάτων. (Ενημέρωση: Σύμφωνα με σχόλιο στην αντίστοιχη δημοσίευση του άρθρου στο Facebook, έγινε δεκτό e-mail από το ΤΕΙ Πειραιά, κάτι που σημαίνει πως μπορείτε να συμμετάσχετε κανονικά).

Για να δοκιμάσετε την τύχη σας, επισκεφθείτε τη σελίδα του διαγωνισμού στο dropbox.com/spacerace.

Πηγή: Dropbox Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

3 thoughts on “Μαθητικός διαγωνισμός Dropbox, με έως και 25GB δωρεάν για δύο χρόνια

Comments are closed.