Την σύνδεση στην υπηρεσία του με διπλή επαλήθευση των στοιχείων του χρήστη μέσω κινητού δοκιμάζει το Dropbox, με έναν μηχανισμό παρόμοιο με αυτόν που χρησιμοποιεί και η Google.
Συγκεκριμένα, μπορείτε να λάβετε τον εξαψήφιο κωδικό επιβεβαίωσης στο τηλέφωνό σας μέσω SMS (υποστηρίζονται διεθνείς αριθμοί). Εναλλακτικά, σε smartphone (Android, iOS, BlackBerry ή Windows Phone) μπορεί να γίνει χρήση ειδικής εφαρμογής που δημιουργεί τοπικά επιτόπου κωδικούς που μπορούν να χρησιμοποιήθουν εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίου.

Προς το παρόν, η νέα λειτουργία είναι δοκιμαστική και για να την χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να κατεβάσετε την τελευταία beta του Dropbox και στη συνέχεια να ακολουθήσετε αυτό το link για να την ενεργοποιήσετε. Εάν, πάντως, δεν θέλετε να πειραματίζεστε με δοκιμαστικές λειτουργίες, μπορείτε να περιμένετε λίγες μέρες ακόμα, ώσπου η διπλή πιστοποίηση να κυκλοφορήσει επίσημα για όλους.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 28/08/2012: Η νέα λειτουργία είναι πλέον διαθέσιμη για όλους και μπορείτε να την ενεργοποιήσετε άμεσα πηγαίνοντας στην καρτέλα “security” του λογαριασμού σας.

via The Verge, labnol

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 27 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ