Το Cloudflare, η δημοφιλής υπηρεσία που υπόσχεται να κάνει τους ιστοχώρους μας πιο ασφαλείς και γρήγορους, υπέστη νωρίτερα μέσα στη χρονιά μια μάλλον ιδιότυπη παραβίαση, όταν το Gmail του CEO της εταιρείας παραβιάστηκε δίνοντας στους χάκερ πρόσβαση στον λογαριασμό χρηστών της υπηρεσίας. Μετά το περιστατικό, το CloudFlare υποσχέθηκε ότι σύντομα θα πρόσθετε δυνατότητα διπλής επαλήθευσης στοιχείων κατά την σύνδεση των χρηστών του, κάτι που, τελικά, πραγματοποίησε.

Μετά από αρκετή έρευνα, η υπηρεσία κατέληξε σε συνεργασία με την εταιρεία Authy, της οποίας το σύστημα δοκίμασε εσωτερικά για τρεις μήνες πριν το διαθέσει στο ευρύ κοινό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους υποψήφιους βρισκόταν και το Google Authenticator, αλλά το γεγονός ότι η παραβίαση που προαναφέραμε οφειλόταν σε λάθος της Google, δεν βοήθησε την κατάσταση.

Εάν χρησιμοποιείτε το CloudFlare και θέλετε να ενεργοποιήσετε την διπλή επαλήθευση, θα χρειαστεί να πάτε στην επιλογή My account και να επιλέξετε το “two-factor authentication with Authy”. Εκεί θα σας ζητηθεί να δώσετε το κινητό σας τηλέφωνο, όπου θα σας σταλεί με SMS το link για την λήψη της εφαρμογής του Authy. Η εφαρμογή παράγει κάθε φορά ειδικούς κωδικούς πιστοποίησης που αφορούν αποκλειστικά τον λογαριασμό σας και μπορούν να εισαχθούν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που παρήχθησαν.

authy-registration_copy.png.scaled500[1] cloudflare-token.png.scaled500[1]

Έτσι, για να συνδεθείτε πλέον στον λογαριασμό σας στο CloudFlare θα χρειαστεί να δηλώνετε 3 πράγματα: το e-mail σας, τον κωδικό σας και τον ειδικό κωδικό που παράγει κάθε φορά το Authy. Φυσικά, η ενεργοποίηση της διπλής πιστοποίησης είναι προαιρετική και αν θεωρείτε πως σας προσθέτει επιπλέον μπελάδες μπορείτε να την αγνοήσετε και να συνεχίσετε να συνδέεστε στο CloudFlare όπως και πριν. Εάν, όμως, ζητάτε όσο το δυνατόν περισσότερη ασφάλεια, πρόκειται για μια ιδιαίτερα αξιόλογη προσθήκη.

Πηγές: TechCrunch, Cloudflare Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 29 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ