Η διπλή επαλήθευση των στοιχείων κατά την σύνδεση σε έναν ιστοχώρο αποτελεί μία από τις ανερχόμενες μεθόδους επιπλέον προστασίας. Ήδη εταιρείες όπως η Google, το Dropbox και το Cloudflare έχουν σπεύσει να την υιοθετήσουν, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στις υπηρεσίες τους. Εκτός κι αν είστε προγραμματιστής, όμως, οι πιθανότητες να χρησιμοποιείτε κι εσείς κάτι τέτοιο στον δικό σας ιστοχώρο είναι μικρές.

Το πρόβλημα φιλοδοξεί να λύσει η Authy, μια εταιρεία που προσφέρει την διπλή επαλήθευση στοιχείων ως αυτόνομη υπηρεσία, κυκλοφορώντας ένα πρόσθετο για WordPress που αντικαθιστά τον τυπικό μηχανισμό της πλατφόρμας με ένα πιο ασφαλές σύστημα επαλήθευσης στοιχείων.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το Authy είναι παρόμοιος με αυτόν που έχουμε συνηθίσει από άλλες, αντίστοιχες υλοποιήσεις: το πρόσθετο δημιουργεί ένα νέο 7ψήφιο κωδικό κάθε 20 δευτερόλεπτα, τον οποίο μπορείτε να λάβετε μέσω της mobile εφαρμογής ή με SMS. Για να συνδεθείτε στον ιστοχώρο σας θα χρειαστεί να δώσετε τόσο τον κανονικό κωδικό σας όσο και τον 7ψήφιο κωδικό του Authy, κάτι που καθιστά την παραβίαση του λογαριασμού σας εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

Για να χρησιμοποιήσετε το Authy χρειάζεται να το κατεβάσετε από το αποθετήριο του wordpress.org και να το εγκαταστήσετε και στη συνέχεια να κάνετε εγγραφή ώστε να αποκτήσετε το δικό σας «κλειδί».

Η βασική υπηρεσία του Authy προσφέρεται δωρεάν, φτάνει να έχετε λιγότερους από 1.000 χρήστες και να μην χρειάζεται να συνδέονται συνολικά πάνω από 500 φορές το μήνα – κάτι που για ένα προσωπικό blog είναι μάλλον αρκετό.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 1 Φεβρουαρίου 2013. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ