Το MSN το γνωρίζετε ήδη, ακόμη κι αν πιστεύετε το αντίθετο. Είναι αυτός ο ιστοχώρος που καθυστερεί εκνευριστικά το φόρτωμα της αρχικής σελίδας του Internet Explorer. Με πάνω από 480 εκατομμύρια επισκέπτες το μήνα (λόγω του ότι είναι η προεπιλεγμένη αρχική σελίδα του Internet Exporer), το MSN είναι, σύμφωνα με τη Microsoft, ο δημοφιλέστερος ιστοχώρος σε 27 αγορές και παραμένει γενικότερα ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στο παγκόσμιο διαδίκτυο.

Εν’ όψει της κυκλοφορίας των Windows 8, η Microsoft επανασχεδίασε το MSN με στόχο, όπως λέει ιδία, να «δένει» άψογα με το νέο λειτουργικό σύστημα, αφού θα είναι το πρώτο πράγμα που θα δείτε όταν ανοίξετε για πρώτη φορά τον Internet Explorer 10.

new-msn-1

Βασικό χαρακτηριστικό φαίνεται πως θα είναι η ταχύτητα, ενώ το περιβάλλον χρήσης θα θυμίζει, εικαστικά αλλά και λειτουργικά τη νέα αισθητική που έχουν όλες σχεδόν οι εφαρμογές και υπηρεσίες της Microsoft και που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν γνωστή ως “Metro UI”. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως η απόδοση του ιστοχώρου θα είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, καλύτερη στον Internet Explorer 10 σε σχέση με τους άλλους browser.

Γενικότερα, στόχος της Microsoft είναι να δώσει στο νέο MSN την αίσθηση ότι πρόκειται για πραγματική εφαρμογή, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες των Windows 8 και δίνοντας στον χρήστη συσκευών αφής την δυνατότητα να πλοηγηθεί στις σελίδες με απλές κινήσεις.

new-msn-2

Το νέο MSN θα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του στις 26 Οκτωβρίου, ώστε να συμπέσει με την επίσημη κυκλοφορία των Windows 8.

Πηγή: MSN Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 1 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Νέο MSN, σχεδιασμένο ειδικά για τα Windows 8 και τον Internet Explorer 10

Comments are closed.