Με περίπου 150 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα, το μTorrent είναι με διαφορά ο δημοφιλέστερος torrent client. Παρόλα αυτά, όμως, ένα μεγάλο μέρος των χρηστών του γνωρίζει και χρησιμοποιεί μόνο τα πιο βασικά χαρακτηριστικά του. Το TorrentFreak, σε συνεργασία με τους ανθρώπους της BitTorrent Inc., της εταιρείας στην οποία ανήκει το μTorrent, μας δίνει 5 ενδιαφέρουσες συμβουλές που αξίζει να γνωρίζετε.

Transfer Cap

μTorrent Transfer Cap

Με την μάλλον άγνωστη ρύθμιση του Transfer Cap μπορείτε να «πείτε» στο μTorrent να σταματήσει μόλις εξαντλήσει ένα συγκεκριμένο όριο bandwidth. Πρόκειται για πολύ χρήσιμη λειτουργία σε περίπτωση που για κάποιο λόγο έχετε περιορισμό στον όγκο δεδομένων που σας επιτρέπει ο πάροχος (ISP) σας.

Send to Friend

μTorrent Send to Friend

Ακόμη πιο άγνωστη αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η επιλογή “Send to a friend”, που σας επιτρέπει να μοιραστείτε αρχεία από τον υπολογιστή σας απευθείας μέσα από το περιβάλλον του μTorrent. Απλώς μεταφέρετε με drag and drop ένα αρχείο ή φάκελο στο μTorrent και η εφαρμογή θα δημιουργήσει αυτόματα ένα link που μπορείτε στη συνέχεια να στείλετε στους φίλους σας για να ξεκινήσουν το κατέβασμα.

Boss Mode

μTorrent Boss Mode

Η επιλογή “Boss Mode” σας επιτρέπει να επιτρέπει να ορίσετε μια συντόμευση που όταν επιλεγεί κρύβει ακαριαία κάθε ίχνος της εφαρμογής από οποιονδήποτε κρυφοκοιτάζει πάνω από τον ώμο σας. Επιπλέον, σας δίνει τη δυνατότητα να ορίσετε κωδικό, ώστε να μην μπορεί κανείς να την επαναφέρει εκτός από εσάς. Ιδανικό, όπως καταλαβαίνετε, για χρήση στο γραφείο.

Labels

μTorrent Labels

Μια μάλλον πιο γνωστή αλλά όχι τόσο δημοφιλής λειτουργία είναι αυτή των Labels – των ετικετών, δηλαδή, με τις οποίες μπορείτε να οργανώσετε θεματικά τα torrent σας. Για να τις δημιουργήσετε θα χρειαστεί να κάνετε δεξί κλικ στο torrent και να επιλέξετε Labels / New Label. Από τη στιγμή που έχετε δημιουργήσει μια ετικέτα, μπορείτε απλά να «πετάξετε» με drag and drop τα torrent σε αυτή.

µTorrent Android: WiFi only mode

μTorrent WiFi Mode

Η συγκεκριμένη λειτουργία δεν είναι ακόμη έτοιμη, αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες και αφορά τους χρήστες του μTorrent για Android. Με το WiFi Mode θα μπορείτε να πείτε στο μTorrent να κατεβάζει και να ανεβάζει μόνο όταν βρίσκει σύνδεση WiFi. Πρόκειται για ένα από τα χαρακτηριστικά που ζητήθηκαν περισσότερο από τους χρήστες, αφού με αυτό τον τρόπο δεν θα χρειάζεται να ανησυχεί κανείς για το αν θα ξεπεράσει τα όρια του πακέτου δεδομένων που προσφέρει ο πάροχός του.

Πηγή: TorrentFreak

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 1 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ