Με πάνω από 125 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα, το μTorrent είναι με διαφορά η πιο δημοφιλής εφαρμογή διαχείρισης Torrent. Χάρη σε αυτή την επιτυχία του, το πρόγραμμα είναι επίσης η βασική πηγή εσόδων για την μητρική εταιρεία BitTorrent Inc., που αυτή τη στιγμή κερδίζει γύρω στα 15 – 20 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Οι αριθμοί αυτοί, μάλιστα, αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο μετά την σχετικά «αθόρυβη» ανακοίνωση ότι στο άμεσο μέλλον το μTorrent θα ξεκινήσει να εμφανίζει υποχρεωτικές διαφημίσεις στους χρήστες του.

Έτσι, μετά από σχεδόν 7 χρόνια, οι διαφημιστές θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν εκατομμύρια χρήστες της εφαρμογής, απευθείας μέσω από το ίδιο το περιβάλλον της.

Μέχρι σήμερα σχεδόν όλα τα έσοδα του μTorrent προέρχονταν από την μπάρα (toolbar) που οι χρήστες μπορούσαν να εγκαταστήσουν προαιρετικά κατά την πρώτη φορά που εγκαθιστούσαν το πρόγραμμα.

Πλέον, όμως, στην επόμενη έκδοσή του το μTorrent θα εμφανίζει προβεβλημένα (sponsored) torrents, τοποθετημένα σε αρκετά εμφανές σημείο πάνω από τη λίστα των αρχείων που κατεβάζει ο χρήστης. Ο χώρος αυτός θα χρησιμοποιείται κυρίως για την προβολή περιεχομένου από διαφημιστές, αλλά και για να ειδοποιεί τους χρήστες για σημαντικές αναβαθμίσεις και την προβολή καλλιτεχνών.

Τα προβεβλημένα torrents δεν θα μπορούν να απενεργοποιηθούν, αλλά οι χρήστες θα έχουν την επιλογή να παρακάμπτουν μεμονωμένες διαφημίσεις.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το TorrentFreak, άνθρωποι από διαφορετικές περιοχές θα βλέπουν διαφορετικό περιεχόμενο, κάτι που σημαίνει πως το μTorrent θα χρησιμοποιεί την διεύθυνση IP του χρήστη για να καταλάβει πού βρίσκεται. Πέρα από αυτό, πάντως, η εταιρεία αναφέρει πως η ιδιωτικότητα των χρηστών είναι εγγυημένη.

Πηγή: TorrentFreak

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 12 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Το νέο μTorrent θα ξεκινήσει να εμφανίζει υποχρεωτικές διαφημίσεις

  1. Pingback: Οι αντιδράσεις κάνουν προαιρετικές τις διαφημίσεις του μTorrent

Comments are closed.