μTorrent

Η τελική έκδοση του μTorrent 3.0 για Windows είναι εδώ και λίγες μέρες γεγονός, φέρνοντας στους χρήστες του δημοφιλούς torrent client μια σειρά από νέα και σίγουρα αξιόλογα χαρακτηριστικά. Τα πιο ενδιαφέροντα από αυτά περιλαμβάνουν τη δυνατότητα απευθείας streaming ενός αρχείου κατά τη διάρκεια της λήψης του, σχολιασμό και αξιολόγηση των torrents, ανανεωμένο διαδικτυακό περιβάλλον χρήσης (WebUI) για έλεγχο της εφαρμογής από οποιονδήποτε υπολογιστή, αλλά και δυνατότητα δημιουργίας torrents με ένα απλό drag and drop.

image

Από αυτά, το απευθείας streaming αναμένεται να αποδειχτεί χρήσιμο σε όσους κατεβάζουν μια ταινία και θέλουν να πάρουν μια γεύση από την ποιότητά της ώστε να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τη λήψη ή όχι.

Η δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης, από την άλλη, θα βοηθήσει όσους θέλουν να ελέγχουν τον client τους από τρίτα μηχανήματα (πέραν, δηλαδή, αυτού στο οποίο είναι εγκατεστημένος), ενώ ο σχολιασμός και η αξιολόγηση, εφόσον χρησιμοποιηθεί ευρέως από τους χρήστες, θα βοηθήσει στον ευκολότερο εντοπισμό ποιοτικότερου περιεχομένου.

Επίσης, στο μTorrent 3.0 η δημιουργία και ο διαμοιρασμός ενός torrent γίνεται πιο εύκολη από ποτέ, αφού ο χρήστης μπορεί πλέον να μεταφέρει με απλό drag and drop αρχεία από τον σκληρό του δίσκο στο παράθυρο του μTorrent για να δημιουργήσει απευθείας το δικό του torrent και να αποκτήσει την ίδια στιγμή αυτόματα το link που θα μοιράσει σε όσους θελήσουν να το κατεβάσουν.

Κατά τα άλλα, η τρίτη αυτή έκδοση του μTorrent περιλαμβάνει αρκετές αισθητικές αλλαγές με ένα πιο «καθαρό» περιβάλλον χρήσης, βελτιώσεις στη σταθερότητα της εφαρμογής, εφαρμογή uChat για απευθείας συνομιλία με άλλους χρήστες κ.α.

Πηγή: TorrentFreak

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ