Από τις 26 Οκτωβρίου, οπότε και ανακοινώθηκε η επίσημη κυκλοφορία των Windows 8, ο Internet Explorer 10 είναι και επίσημα διαθέσιμος, καθώς έρχεται προεγκατεστημένος στο νέο λειτουργικό της Microsoft. Με αφορμή αυτό το γεγονός, η Mozilla τήρησε την παράδοση και έστειλε στην ομάδα του Internet Explorer μια ευχητήρια τούρτα που τους συγχαίρει για την ανάπτυξη του browser και έχει επάνω της σχηματισμένο – τί άλλο – το λογότυπο του Firefox.

Για όσους δεν το έχουν υπόψη τους, η ανταλλαγή γλυκισμάτων μεταξύ των ομάδων ανάπτυξης του Internet Explorer και του Firefox κάθε φορά που ο ένας από τους δύο browser κυκλοφορεί νέα μεγάλη έκδοση δεν είναι κάτι καινούριο. Αντίθετα, χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 2006, οπότε η Microsoft έστειλε στη Mozilla την πρώτη τούρτα, με αφορμή την κυκλοφορία του Firefox 2.

Firefox-2[1]

Η παράδοση, βέβαια, άλλαξε κάπως όταν η Mozilla αποφάσισε να υιοθετήσει κύκλο συχνών αναβαθμίσεων. Καθώς, λοιπόν, οι νέες εκδόσεις του Firefox βγαίνουν πλέον κάθε 6 εβδομάδες αντί για κάθε 1 – 1,5 χρόνο, από τον Firefox 5 και μετά τα γλυκά άρχισαν να μικραίνουν (δείτε, για του λόγου το αληθές, στην επόμενη εικόνα το γλυκό που έστειλε η Microsoft με την κυκλοφορία του Firefox 6).

firefox6cupcake[1]

Αντίθετα, οι αναβαθμίσεις του Internet Explorer δεν είναι και τόσο συχνές, γι’ αυτό και η τελευταία τούρτα της Mozilla ήταν (σύμφωνα με την ομολογία των ανθρώπων της Microsoft) πελώρια. Το γεγονός, πάντως, ότι κατά τη μεταφορά η κάτω γωνία πατήθηκε ελαφρώς, έδωσε αφορμή για πλακίτσα σχετικά με το …CSS που χρησιμοποίησαν οι της Mozilla για να φτιάξουν το περίγραμμα του γλυκού.

internet-explorer-10-mozilla-cake-large

Πηγή: PCMag.com

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 28 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ