Η Yahoo! είναι ακόμα μία εταιρεία που διαφωνεί με την απόφαση της Microsoft να κυκλοφορήσει τον Internet Explorer 10 με προ-ενεργοποιημένη την επιλογή του Do Not Track – τη ρύθμιση που επιτρέπει στους χρήστες να κρύψουν την online συμπεριφορά τους από τους διαφημιστές. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώνει πως θα αγνοεί το Do Not Track του Internet Explorer 10, με το σκεπτικό ότι δεν εκφράζει την πρόθεση των χρηστών.

Έτσι, ενώ η Yahoo! εξηγεί ότι επί της αρχής υποστηρίζει το Do Not Track, θεωρεί πως η έλλειψη προτυποποίησης οδηγεί συχνά στην κατάχρηση της λειτουργίας. Κατά την άποψή της, η online εμπειρία χρήσης είναι καλύτερη όταν είναι προσωποποιημένη, είτε μιλάμε για υπηρεσίες όπως είναι η πρόγνωση καιρού, οι αθλητικές μεταδόσεις, οι μετοχές ή η επικαιρότητα, είτε είναι η προβολή διαφημίσεων.

Για το λόγο αυτό, εκτιμά πως η κίνηση της Microsoft έχει τελικά αρνητικές επιπτώσεις στην εμπειρία χρήσης των επισκεπτών, που θα έπρεπε να επιλέξουν μόνοι τους αν θέλουν να ενεργοποιήσουν το Do Not Track: «θεωρούμε ότι το Do Not Track θα πρέπει να αντικατοπτρίζει την πρόθεση του χρήστη – όχι την πρόθεση του δημιουργού του browser, του plug-in ή κάποιας τρίτης υπηρεσίας».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η Yahoo! δεν είναι η μόνη που δυσαρεστήθηκε από την νέα ρύθμιση του Internet Explorer, αφού πρόσφατα ο συνιδρυτής του Apache και συν-διαμορφωτής του Do Not Track δημιούργησε ένα patch που απενεργοποιεί την ρύθμιση όταν ο server δέχεται επίσκεψη από χρήστες του Internet Explorer 10.

Πηγή: Yahoo! Policy Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 27 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ