Ας μην κρυβόμαστε: ακόμη κι αν ανήκετε στους πιο φανατικούς υποστηρικτές των Windows 8, θα πρέπει να παραδεχτείτε πως το νέο περιβάλλον χρήσης (πρώην Metro UI) ελάχιστη χρησιμότητα έχει σε desktop περιβάλλον. Παρόλα αυτά, υπάρχει μία κατηγορία εφαρμογών που θα είχε νόημα να χρησιμοποιείς συστηματικά ακόμα κι εκεί, και δεν είναι άλλη από τους Twitter clients, που μπορούν να αξιοποιήσουν με ιδανικό τρόπο την δυνατότητα σταθερής προβολής τους στο πλάι της οθόνης, προβάλλοντας την ροή των Tweet και αφήνοντας τον υπόλοιπο χώρο για οποιαδήποτε άλλη εργασία.

Πράγματι, δεν είναι τυχαίο ότι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές για τα Windows 8 ήταν το Tweetro, μια εφαρμογή διαχείρισης του λογαριασμού σας στο Twitter. Όπως όμως είχε συμβεί πριν από λίγο καιρό με το Tweetbot στο Mac έτσι και τώρα, το Tweetro βρίσκει μπροστά του το μάλλον αξεπέραστο εμπόδιο των περιορισμών του API του Twitter.

Πιο συγκεκριμένα, το Tweetro έφτασε κάποια στιγμή το όριο των 100.000 εξουσιοδοτήσεων (tokens) που θέτει η τελευταία έκδοση του API, κάτι που σημαίνει πως δεν μπορούσε πλέον να δεχτεί νέους χρήστες. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, οι δημιουργοί της εφαρμογής προτίμησαν να αποσύρουν το Tweetro από το κατάστημα εφαρμογών των Windows, ζητώντας από το Twitter να μεσολαβήσει ώστε να βρεθεί κάποια λύση.

Το Twitter, από την πλευρά του, επικαλέστηκε τους όρους χρήσης του και συγκεκριμένα το σημείο που αναφέρεται σε εφαρμογές που αναπαράγουν την βασική εμπειρία χρήσης του και αρνήθηκε να κάνει κάποια εξαίρεση. Αν και η αντίδραση αυτή ήταν μάλλον αναμενόμενη, το πρόβλημα από την πλευρά του κοινωνικού δικτύου είναι ότι ακόμη δεν έχει κάνει σαφές το πότε θα κυκλοφορήσει την επίσημη εφαρμογή του για τα Windows 8, κάτι που μόνο κακό μπορεί να είναι για τους χρήστες του νέου λειτουργικού αλλά και για την ίδια την Microsoft.

multiple-Views[1]

Πηγή: The Next Web

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 18 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ