Μία από τις πιο παλιές ειδησεογραφικές πύλες, αυτή του MSN, που μετρά πλέον 17 χρόνια λειτουργίας, φαίνεται πως επιχειρεί το επόμενο βήμα στην εξέλιξή της, με την δημιουργία του msnNOW. Πρόκειται για μια ιστοσελίδα που ανήκει στην κατηγορία των “social readers”, των εφαρμογών, δηλαδή, που παρουσιάζουν τα θέματα εκείνα που είναι δημοφιλή στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Το μοντέλο του, ωστόσο, παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον.

msnNOW

Ουσιαστικά, η υπηρεσία αποτελείται από δύο μέρη. Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του MSN, Bob Visse, μια ομάδα 20 ατόμων αναλαμβάνει να αξιολογήσει την ταχύτητα εξάπλωσης και τον όγκο περιεχομένου των δημοφιλών θεμάτων (trending topics) σε Facebook, Twitter, στην μηχανή αναζήτησης του Bing και στο BreakingNews.com. Τα δημοφιλέστερα θέματα εμφανίζονται στο msnNOW επάνω δεξιά, στην περιοχή “Biggest Movers”.

Επιπλέον, μια ομάδα από συντάκτες επιλέγει θέματα και ιστορίες από όλες τις παραπάνω πηγές, και δημιουργούν συνόψεις των 100 λέξεων για την κεντρική περιοχή της υπηρεσίας, κάτω από τον τίτλο “What’s trending”. Ο Visse το περιγράφει ως έναν «ποταμό περιεχομένου σε πραγματικό χρόνο». Σε κάθε θέμα υπάρχουν μικρά εικονίδια για το Twitter, το Facebook και το BreakingNews.com, ώστε να υποδεικνύουν τα κοινωνικά δίκτυα στα οποία είναι δημοφιλής η συγκεκριμένη ιστορία. Επειδή δεν μπορούν να έχουν όλες οι ιστορίες την σύνοψη των 100 λέξεων, οι υπόλοιπες οδηγούν σε αποτελέσματα αναζήτησης του Bing.

Η υπηρεσία είναι εικονοκεντρική, το κοινό στο οποίο θέλει να απευθυνθεί είναι κυρίως οι νέοι, ενώ, παρόλο που δεν υιοθετεί οπτικά το νέο “Metro” σχεδιασμό που θέλει να καθιερώσει η Microsoft σε όλες τις εφαρμογές της, έχει στηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε η μελλοντική προσαρμογή του σε αυτό να είναι εύκολη.

Αν και το msnNOW απευθύνεται σε αγγλόφωνο και, κυρίως, στο αμερικάνικο, κοινό, αποτελεί ωστόσο ένα καλό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι παραδοσιακές διαδικτυακές πύλες «ψάχνονται», επιχειρώντας το άνοιγμα στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Ας θυμηθούμε, άλλωστε, ότι πρόσφατα είδαμε και το Reuters να πραγματοποιεί μια κάπως παραπλήσια προσπάθεια, με το Social Pulse.

Πηγή: Mashable

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ