Ίσως να οφείλεται απλώς σε μια μεγάλη σύμπτωση, αλλά αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό με την κίνηση που φέρνει το LinkedIn προς τις σελίδες του Facebook και που εμπλέκει έμμεσα το Twitter, έχει σίγουρα ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της PageLever, μιας εταιρείας που παρέχει στατιστικά χρήσης για τις σελίδες του Facebook, ανακάλυψαν απότομη άνοδο στις παραπομπές link που προέρχονται από το LinkedIn, τη στιγμή που έπεσαν οι αντίστοιχες από το Twitter.

Η άνοδος του LinkedIn άρχισε γύρω στις 30 Ιουνίου και, σύμφωνα με την PageLever, έχει φτάσει ακόμη και στο εντυπωσιακότατο 1.000%. Ο λόγος; Αυτό που εικάζουν οι περισσότεροι είναι ότι έχει να κάνει με τους πρόσφατους περιορισμούς που επέβαλλε το Twitter στο API του και την απόφαση να απαγορεύσει στο LinkedIn να εμφανίζει αυτόματα τα tweet στο προφίλ των χρηστών του.

Η αλλαγή αυτή έγινε στις 29 Ιουνίου και ενώ αρχικά φάνηκε πως ήταν κάτι που θα έπληττε το LinkedIn, τελικά τα πράγματα αποδείχτηκαν μάλλον καλύτερα για το κοινωνικό δίκτυο. Κι αυτό γιατί πολλοί χρήστες ανέφεραν πως πλέον οι σελίδες είχαν καθαρίσει από τον «θόρυβο» που δημιουργούσαν τα tweet και έγιναν πιο χρηστικές. Φυσικά, σε αυτό συνέβαλλαν σημαντικά και οι αλλαγές στον σχεδιασμό του LinkedIn που συνέπεσαν περίπου την ίδια περίοδο.

Παρόλα αυτά, ο πιο προφανής λόγος της αύξησης των διαμοιρασμών προς το Facebook έχει να κάνει με το γεγονός ότι το Twitter περικλείει τα links του γύρω από την δική του υπηρεσία συντόμευσης URL, το t.co, κάτι που σημαίνει πως ακόμη κι αν μέχρι τότε οι σύνδεσμοι γινόταν κλικ εντός του LinkedIn, ως κίνηση αποδιδόταν στο Twitter. Όταν αυτό σταμάτησε, φαίνεται πως οι αναφορές άρχισαν πλέον να γίνονται πιο ακριβείς.

Επίσης, δεν αποκλείεται ένα μέρος των δραστήριων χρηστών του LinkedIn που ήταν ταυτόχρονα ενεργοί και στο Twitter, όλο αυτό τον καιρό να είχαν βολευτεί κάνοντας απλώς tweet τα άρθρα που τους ενδιέφεραν, γνωρίζοντας πως αυτά θα δημοσιευτούν αυτόματα και στο LinkedIn. Τώρα που κάτι τέτοιο δεν ισχύει, προφανώς αναγκάζονται να τα μοιραστούν απευθείας.

Πηγή: TheNextWeb

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ