Μια ενδιαφέρουσα κίνηση που σκοπό έχει να βοηθήσει τα μέλη των επί πληρωμή πακέτων του να κερδίσουν χρήματα από τα βίντεό τους, πραγματοποίησε το Vimeo. Πρόκειται για το “Tip Jar” που, όπως μαρτυρά το όνομά του, είναι ένα εικονικό “τενεκεδάκι” όπου οι επισκέπτες ρίχνουν στον δημιουργό του βίντεο ό,τι έχουν ευχαρίστηση. Μπορούν, δηλαδή, να επιλέξουν το ποσό που θέλουν να του προσφέρουν ως επιβράβευση της δουλειάς του και να το καταβάλλουν χρησιμοποιώντας την πιστωτική τους κάρτα.

Η χρήση του Tip Jar περιορίζεται μόνο στα μέλη του Vimeo Plus και Vimeo PRO, πράγμα λογικό όχι μόνο γιατί αποτελεί κίνητρο για την αγορά των σχετικών πακέτων αλλά και γιατί έτσι μπορεί το Vimeo να περιορίσει τη λειτουργία μόνο στα πιο ποιοτικά βίντεο (διαφορετικά είναι βέβαιο ότι θα το χρησιμοποιούσαν όλοι).

Για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, οι χρήστες θα πρέπει απλώς να συνδέσουν το Vimeo με τον λογαριασμό τους στο PayPal. Το ποσό που μπορεί κανείς να πληρώσει κυμαίνεται από το 1 δολάριο έως τα 500, το ίδιο το Vimeo κρατάει ένα 15% ως αμοιβή για την υπηρεσία ενώ απαγορεύεται η χρήση της λειτουργίας για εμπορικά ή πολιτικά βίντεο.

Το Tip Jar αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου πακέτου υπηρεσιών που ονομάζεται Creator Services. Στα πλαίσια αυτού, μέσα στους επόμενους μήνες το Vimeo θα εγκαινιάσει υπηρεσία Pay-To-View, όπου οι δημιουργοί θα μπορούν να χρεώνουν για την προβολή των βίντεό τους. Η νέα λειτουργία αναμένεται κάποια στιγμή στις αρχές του 2013 και σύμφωνα με το Vimeo θα είναι απλή στη χρήση της και δεν θα απαιτεί τεχνικές γνώσεις από την πλευρά των δημιουργών.

Πηγή: Vimeo

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Το Vimeo βοηθά τους χρήστες του να βγάλουν λεφτά από τα βίντεο που ανεβάζουν

  1. Pingback: Το Vimeo ξεκινά να φιλοξενεί ολόκληρες (πρωτότυπες) ταινίες

Comments are closed.