Εδώ και λίγο καιρό το Vimeo έχει ξεκινήσει να εξερευνεί τρόπους με τους οποίους θα βοηθήσει τα μέλη του να βγάλουν λεφτά αλλά και να ενθαρρύνει την δημιουργία πρωτότυπου και ποιοτικού περιεχομένου. Σε αυτό το πλαίσιο, κυκλοφόρησε 6 ταινίες ως παραδείγματα της νέας επί πληρωμή υπηρεσίας που ετοιμάζει για τις αρχές του 2013.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σε αντίθεση με το YouTube, όπου η διαδικασία υποβολής είναι πιο χαλαρή, το Vimeo φαίνεται πως είναι αποφασισμένο να δώσει σαφή προτεραιότητα στην ποιότητα έναντι της ποσότητας. Χαρακτηριστικό αυτού είναι ότι τα 6 παραδείγματα έχουν επιλεγεί «με το χέρι» προκειμένου να δείξουν στους δημιουργούς τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να πουλήσουν την δουλειά τους «με τους δικούς τους όρους», απευθείας στο κοινό τους.

ins_ptv_posters

Όπως εξηγεί στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, στόχος της είναι να δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου οι δημιουργοί θα έχουν στη διάθεσή τους όλα τα μέσα που χρειάζονται για την διανομή των ταινιών τους, εύκολα και με προσιτές τιμές.

Η μορφή των ταινιών είναι τέτοια που μπορούν να αναπαραχθούν σε κάθε είδους συσκευή, από επιτραπέζιους υπολογιστές έως τηλεοράσεις και κινητά τηλέφωνα. Επίσης, οι δημιουργοί τους μπορούν να στοχεύσουν σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές, ενώ υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κατά το οποίο μια ταινία μπορεί να είναι διαθέσιμη για προβολή.

Για να πάρετε μια γεύση από την υπηρεσία, αρκεί να επισκεφθείτε το vimeo.com/movies και να δείτε κάποιο από τα τρέιλερ.

Πηγή: Vimeo Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ