Παρά την διαδραστική φύση του διαδικτύου, το βίντεο παραμένει ένα από τα πιο στατικά στοιχεία – μια αρκετά παθητική εμπειρία σε ένα κατά τα άλλα πλήρως διαδραστικό περιβάλλον. Χάρη στην HTML5, όμως, το βίντεο γίνεται ακόμη ένα στοιχείο της HTML, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να υποστεί επεξεργασία και να συνδυαστεί με άλλα κομμάτια πληροφορίας.

Το πρόβλημα, βέβαια, είναι ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα αρκετά εργαλεία που να διευκολύνουν την δημιουργία διαδραστικών βίντεο, και κάπου εδώ είναι που έρχεται στο προσκήνιο το Popcorn Maker της Mozilla.

Το Popcorn Maker 1.0 είναι μια δωρεάν διαδικτυακή εφαρμογή δημιουργίας διαδραστικών βίντεο που επιτρέπει στους χρήστες να επεξεργαστούν εύκολα τα βίντεό τους, προσθέτοντάς τους διαδραστικό περιεχόμενο όπως κείμενο, χάρτες, πρόγνωση καιρού, links, Tweets και πολλά άλλα. Εντυπωσιακά δείγματα τέτοιων βίντεο είχαμε δει ήδη από πέρσι, όταν η Mozilla είχε παρουσιάσει την πρώτη έκδοση της πλατφόρμας του Popcorn.

Μέσα από ένα οικείο και εύχρηστο περιβάλλον χρήσης, η εφαρμογή επιτρέπει την μεταφορά στα βίντεο κάθε είδους περιεχομένου με απλό drag and drop.

TED-Talk-Popcorn-Maker-screen-grab-600x399[1]

Και, όπως ασφαλώς θα περιμέναμε από τους δημιουργούς του Firefox, το Popcorn Maker είναι χτισμένο αποκλειστικά πάνω σε διαδικτυακές τεχνολογίες: HTML, CSS και JavaScript.

Αν θέλετε να ξεκινήσετε να δημιουργείτε τα δικά σας βίντεο, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστοχώρο του Popcorn Maker και να πατήσετε το “Start a Project”. Προηγουμένως, πάντως, μπορείτε να δείτε ορισμένα παραδείγματα που δίνουν μια καλή γεύση του τί μπορείτε να πετύχετε με την εφαρμογή.

Πηγή: Mozilla Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 12 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ