Σε μια κίνηση που δεν μας συνηθίζει προχώρησε η Mozilla, που αποφάσισε να επενδύσει στο Everything.me, όντας ο ένας από τους πολλούς επενδυτές σε έναν γύρο χρηματοδότησης που έφτασε τα 25 εκατομμύρια δολάρια. Το Everything.me είναι  μια εταιρεία που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα σε HTML5 και φιλοδοξεί να αλλάξει τα έξυπνα τηλέφωνα και από «έξυπνα» να τα κάνει «δυναμικά».

Ας δούμε όμως πώς περιγράφει η ίδια η εταιρεία τον εαυτό της:

Το Everything.me τροφοδοτεί ένα νέο παράδειγμα για τα smartphone – αλλάζοντάς τα από «έξυπνα» σε «δυναμικά». Αντί για την στατική εμπειρία των σύγχρονων smartphone, ένα δυναμικό τηλέφωνο προσαρμόζει ανά πάσα στιγμή τις εφαρμογές του, ταιριάζοντας το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες που χρειάζεται ένας χρήστης με τις πιο σχετικές εφαρμογές που υπάρχουν διαθέσιμες – είτε τοπικά είτε από το cloud. Η στροφή αυτή γεφυρώνει το κενό ανάμεσα στο web και τις εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα. Οι εφαρμογές εμφανίζονται στην οθόνη σύμφωνα με την πρόθεση του χρήστη και είναι όλες τους άμεσα διαθέσιμες και έτοιμες για χρήση είτε ο χρήστης τις κατέβασε είτε όχι. Αυτή η δυναμική πλατφόρμα ενισχύει την εμπειρία του λειτουργικού συστήματος και του καταστήματος εφαρμογών, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε χιλιάδες εφαρμογές, παιχνίδια και υπηρεσίες διαθέσιμες σε HTML5.

Στην ανακοίνωσή της η Mozilla εξήγησε ότι συνεργάζεται εδώ και καιρό με το Everything.me προκειμένου να «σπρώξει τα όρια των δυνατοτήτων του Web» και θεωρεί πως η ισραηλινή εταιρεία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία μιας ελκυστικής εμπειρίας χρήσης στο Firefox OS, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2013.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη είναι η πρώτη τέτοια επένδυση που πραγματοποιεί η Mozilla.

Πηγή: Cnet.com

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 28 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ