Vimeo

Αν και το Vimeo είναι μια εξαιρετική υπηρεσία που δύσκολα της βρίσκεις ψεγάδια, διατηρεί τον ίδιο σχεδιασμό από το 2007. Και, όπως εύστοχα παρατηρεί ο CEO του, Dae Mellencamp, πέντε χρόνια στον κόσμο του διαδικτύου ισοδυναμούν με μια ζωή. Έτσι, αποφασίστηκε ότι ήρθε επιτέλους η ώρα για τον μεγαλύτερο ίσως επανασχεδιασμό στην ιστορία της δημοφιλούς υπηρεσίας φιλοξενίας βίντεο. Εστίαση στα ίδια τα βίντεο και όχι στα περιφερειακά τους στοιχεία, περισσότερα χαρακτηριστικά κοινωνικής δικτύωσης αλλά και μια γενικότερα βελτιωμένη εμπειρία χρήσης είναι αυτό που υπόσχεται το νέο Vimeo, που προς το παρόν θα διατεθεί σε μια μικρή μονάχα μερίδα χρηστών του.

New Vimeo

Μια από τις πιο άμεσα εμφανείς αλλαγές αφορά τη σελίδα του μεμονωμένου βίντεο, που πλέον μεγαλώνει ώστε να καταλαμβάνει διπλάσια έκταση σε σχέση με τώρα. Τα περιφερειακά στοιχεία μειώνονται στο ελάχιστο και εμφανίζονται μόνο όταν ο χρήστης μεταφέρει τον κέρσορα στην κορυφή της σελίδας.

Επίσης, εισάγεται η λογική του “following”, όπου οι χρήστες μπορούν να ακολουθούν άλλους χρήστες, κανάλια ή tags. Σε συνέχεια αυτού, το inbox μετατρέπεται πλέον σε ροή ειδήσεων, όπου εμφανίζονται όλα τα νέα βίντεο από αυτούς που ακολουθεί ο χρήστης, με τέτοιον τρόπο, μάλιστα, ώστε να μπορεί να τα δει απευθείας χωρίς να αφήσει τη σελίδα.

new-vimeo-header

Από εκεί και πέρα υπάρχουν πάμπολλες ακόμη μικρότερες αλλαγές, που αποσκοπούν στο να βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης, όπως βελτιωμένη αναζήτηση, ειδική σελίδα για τα βίντεο που βρίσκονται υπό καθεστώς creative commons, αλλά και η δυνατότητα ανεβάσματος πολλών μαζί βίντεο. Για την ακρίβεια, ολόκληρος ο κώδικας της υπηρεσίας έχει ξαναγραφτεί από την αρχή, επιτρέποντας στην εταιρεία να κάνει πιο εύκολα και γρήγορα μελλοντικές αναβαθμίσεις.

new-vimeo-d1

Μπορεί το Vimeo να μην έχει τη δημοτικότητα του YouTube, απευθύνεται ωστόσο σε ένα διαφορετικού τύπου κοινό, δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στην φιλοξενία πρωτότυπου και ποιοτικού περιεχομένου. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι αποτελεί παραδοσιακά αγαπημένη επιλογή φωτογράφων, σκηνοθετών και άλλων καλλιτεχνών.

Η νέα έκδοση του Vimeo είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμη μόνο σε έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών, και προς το παρόν μπορείτε να μάθετε περισσότερα παρακολουθώντας το βίντεο που ακολουθεί ή πηγαίνοντας στο vimeo.com/new.

Πηγή: TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 25 Ιανουαρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Μεγάλος επανασχεδιασμός για το Vimeo, ο πρώτος από το 2007

Comments are closed.