Το Vimeo, που μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν διαθέσιμο με τη μορφή εφαρμογής μόνο στο iOS, αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να κάνει την εμφάνισή του και στις υπόλοιπες μεγάλες mobile πλατφόρμες. Έτσι, η δημοφιλής υπηρεσία φιλοξενίας βίντεο που απευθύνεται περισσότερο σε επαγγελματίες του χώρου σε σχέση με το YouTube, έθεσε στη διάθεση του κοινού του εφαρμογές για το Android το Windows Phone και το Kindle Fire.

Και στις τρεις πλατφόρμες οι εφαρμογές δίνουν στον χρήστη τη δυνατότητα να κάνει like, να μοιραστεί και να σχολιάσει με τον ίδιο τρόπο που είχε συνηθίσει και από την web έκδοση, ενώ του επιτρέπει να πραγματοποιήσει αναζητήσεις και, φυσικά, να δει βίντεο.

Πιο συγκεκριμένα, το Vimeo για Android υποστηρίζει συσκευές που τρέχουν την έκδοση Gingerbread ή νεότερη και ενσωματώνει όλες τις επιλογές διαμοιρασμού της πλατφόρμας, που σημαίνει πως μπορείτε να μοιραστείτε ένα βίντεο σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα για τα οποία έχετε εγκατεστημένη εφαρμογή στο κινητό σας. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως η έκδοση της εφαρμογής για Android tablets των 10 ιντσών είναι ειδικά τροποποιημένη ώστε να αξιοποιεί την μεγαλύτερη επιφάνεια και να προσφέρει καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Vimeo για Android Vimeo για Android tablets

Το Vimeo για Kindle Fire, με τη σειρά του, έχει ομαλή πλοήγηση – τουλάχιστον σύμφωνα με τον συντάκτη του The Verge, αλλά δεν περιλαμβάνει το τροποποιημένο περιβάλλον που συναντάμε στις ταμπλέτες Android. Αντίθετα, αποτελεί μάλλον μια κάπως μεγαλύτερη έκδοση της εφαρμογής για το τηλέφωνο.

Αυτό που σύμφωνα με την ίδια πηγή ξεχωρίζει, όμως, είναι το Vimeo για Windows Phone, που είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση τόσο με τις εφαρμογές για Android όσο και με αυτές για το iOS. Έχοντας αξιοποιήσει το γνωστό πλέον Metro σχεδιασμό της πλατφόρμας επιτρέπει την εναλλαγή των διαφόρων επιλογών όχι με tap αλλά με swipe.

Vimeo για Windows Phone Vimeo για Windows Phone

Αν και όλες οι εφαρμογές επιτρέπουν την λήψη και το ανέβασμα βίντεο, η δυνατότητα επεξεργασίας βίντεο παραμένει, προς το παρόν, προνόμιο μόνο του iOS – το οποίο αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στο μήνα θα δεχτεί κι αυτό σημαντική αναβάθμιση, με πλήρη επανασχεδιασμό της εφαρμογής για το iPhone και δημιουργία ειδικής έκδοσης βελτιστοποιημένης για το iPad.

Πηγή: The Verge

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 12 Ιανουαρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Το Vimeo κυκλοφορεί εφαρμογές για Android, Windows Phone, Kindle Fire

Comments are closed.