Τον αριθμό-ορόσημο των 100 εκατομμυρίων χρηστών έφτασε το Dropbox, που τετραπλασίασε την βάση χρηστών του μέσα στον τελευταίο χρόνο. Παρόλο που αρκετοί βιάστηκαν να προεξοφλήσουν το τέλος του μετά την έλευση στον χώρο μεγάλων αντιπάλων όπως το SkyDrive, το iCloud και το Google Drive, η δημοφιλής εφαρμογή όχι μόνο δεν έχασε έδαφος, αλλά συνέχισε να μεγαλώνει.

Μάλιστα, ο ιδρυτής του Dropbox, Drew Houston, εξήγησε ότι ο ανταγωνισμός από εταιρείες-κολοσσούς όπως η Microsoft, η Google, η Apple και η Amazon δεν τον τρομάζει, καθώς «αυτές οι εταιρείες προσπαθούν να χτίσουν από την αρχή κάτι που εμείς το έχουμε εδώ και τέσσερα χρόνια». Το προβάδισμα αυτό δίνει στο Dropbox την ευκαιρία να εστιάσει στην τελειοποίηση και επέκταση των υπηρεσιών του.

Αξίζει να σημειωθεί πως για να γιορτάσει το τελευταίο του επίτευγμα, το Dropbox ζητά από τους χρήστες να μοιραστούν μαζί του τις ιστορίες τους σχετικά με το πώς η εφαρμογή έχει επηρεάσει την καθημερινότητά τους. Και, φυσικά, όπως συνηθίζει, θα επιβραβεύσει τις 100 καλύτερες με 10GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου.

Πηγή: The Verge

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Ανεπηρέαστο από τον ανταγωνισμό, το Dropbox περνά τα 100 εκ. χρήστες

  1. Pingback: Dropbox Chooser: ένας νέος τρόπος επιλογής αρχείων για web εφαρμογές

Comments are closed.