Μερικές εβδομάδες μετά την περιβόητη εξαγορά του Instagram, το Facebook ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Facebook Camera, μιας εφαρμογής για iPhone και iPod touch που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να βγάζουν φωτογραφίες και να τις μοιράζονται εύκολα στο προφίλ τους.  Επίσης,  επιτρέπει την πλοήγηση στις φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει οι φίλοι, ενώ διαθέτει φίλτρα και βασικές δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας.

Facebook Camera

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του Facebook Camera είναι η δυνατότητα μαζικού διαμοιρασμού φωτογραφιών, με τον χρήστη να μπορεί να επιλέξει πολλές μαζί εικόνες, να τους προσθέσει λεζάντες και tags και, τελικά, να τις δημοσιεύσει στο προφίλ του.

Facebook Camera

Το Facebook Camera έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του στο App Store της Apple, αν και προς το παρόν δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στο ελληνικό κατάστημα.

Ως κίνηση, πάντως, έχει ήδη ξεκινήσει να προκαλεί συζητήσεις, καθώς πρόκειται για προϊόν που δραστηριοποιείται στην ίδια ακριβώς κατηγορία με το Instagram και μοιράζεται τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά, χωρίς παρόλα αυτά να το χρησιμοποιεί με κάποιο τρόπο.

Πηγή: Facebook Newsroom

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 24 Μαΐου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ