Μόλις μια εβδομάδα μετά την επέκταση του Google Play Music στις Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Βρετανία, η Google πραγματοποιεί ακόμα μία μεγάλη συμφωνία, αυτή τη φορά με την Armonia, μια πρωτοβουλία για την αδειοδότηση μουσικών κομματιών που εκπροσωπεί έναν συνασπισμό παραγωγών από ολόκληρη την Ευρώπη. Η συμφωνία αναμένεται να δώσει στους πελάτες του Google Play πρόσβαση στα 5,5 εκατομμύρια τραγούδια της Armonia, που αδειοδοτούνται σε πάνω από 30 χώρες.

Η ιδιαιτερότητα της είδησης έγκειται κυρίως στο γεγονός ότι πρόκειται για μια από τις σπάνιες περιπτώσεις συμφωνίας αδειοδότησης μουσικών κομματιών που καλύπτει με μιας ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Αντίθετα, οι αντίστοιχες συμφωνίες εταιρειών όπως η Amazon και η Apple πραγματοποιούνται ξεχωριστά για μεμονωμένες χώρες, αν και σε ό,τι αφορά το σκέλος της απόδοσης των πνευματικών δικαιωμάτων, οι όροι παραμένουν παραπλήσιοι.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ενώ το ρεπερτόριο της Armonia είναι αδειοδοτημένο σε πάνω από 35 χώρες, αυτό δεν σημαίνει ότι το Play Music θα ανοίξει αυτόματα για όλες. Δεν αποκλείεται, όμως, να βοηθήσει στο να επιταχυνθούν αρκετά οι σχετικές διαδικασίες.

Πηγή: TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 19 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ