Καθώς ο καιρός για την κυκλοφορία των Windows 8 πλησιάζει, όλοι οι μεγάλοι browsers προετοιμάζονται για το νέο περιβάλλον χρήσης του Metro και ο Chrome δεν θα μπορούσε, φυσικά, να αποτελέσει εξαίρεση. Έτσι, η Google ανακοίνωσε πως όσοι χρήστες έχουν εγκαταστήσει την έκδοση Release Preview των Windows 8 θα έχουν σύντομα τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τον Chrome σε Metro περιβάλλον μέσω του Chrome Dev Channel, του πειραματικού καναλιού ανάπτυξης του browser που απευθύνεται σε developers.

Οι αρχικές εκδόσεις του Chrome για Metro θα περιλαμβάνουν ενσωμάτωση μερικών βασικών λειτουργιών των Windows 8 όπως είναι το charms και το snap view, ενώ αργότερα θα βελτιωθεί το περιβάλλον χρήσης και η υποστήριξη για συσκευές αφής.

Όσο για το αισθητικό κομμάτι, προς το παρόν μην περιμένετε πολλά, αφού ο browser βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο και η εικόνα του δεν διαφέρει και πολύ από το γνωστό περιβάλλον χρήσης του Chrome για επιτραπέζιους υπολογιστές.

Chrome για Μetro UI

Ας σημειωθεί πως για να χρησιμοποιήσετε τον Chrome σε Metro περιβάλλον θα πρέπει να τον έχετε ορίσει ως τον προεπιλεγμένο σας browser, ενώ καλό είναι να υπενθυμίσουμε πως οι πειραματικές αυτές εκδόσεις δεν συστήνονται σε καμία περίπτωση για σοβαρή χρήση παρά μόνο για πειραματισμούς και δοκιμές.

Πηγή: The Chromium Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 8 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ