Σε συνεργασία με την Εγκυκλοπαίδεια Britannica προχώρησε η Microsoft, προκειμένου να φέρει στα αποτελέσματα αναζήτησης του Bing απαντήσεις που προέρχονται από την online έκδοση της εγκυκλοπαίδειας. Κάθε απάντηση περιλαμβάνει μια γρήγορη επισκόπηση του θέματος, εικόνα και κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία, ενώ στα αποτελέσματα μπορεί να εμφανίζονται και επιπλέον links προς άλλες αξιόπιστες πηγές.

imageΣυνεργασία του Bing με την Εγκυκλοπαίδεια Britannica

Με τον τρόπο αυτό το Bing βελτιώνει την αξιοπιστία του περιεχομένου που εμφανίζει στα αποτελέσματα αναζήτησης, αν και η κίνηση φαίνεται να είναι ακόμη πιο σημαντική από την πλευρά της Britannica. Κι αυτό γιατί πρόσφατα η φημισμένη εγκυκλοπαίδεια αποφάσισε να τερματίσει την έντυπη έκδοσή της μετά από 244 χρόνια, με σκοπό να εστιάσει στην διαδικτυακή της παρουσία.

Με δεδομένη, όμως, την κυριαρχία της Wikipedia στον συγκεκριμένο χώρο, η Britannica σίγουρα χρειάζεται μια γερή ώθηση προκειμένου να προσεγγίσει μεγαλύτερη μάζα διαδικτυακών αναγνωστών – και η συνεργασία με το Bing είναι, αν μη τί άλλο, μια καλή αρχή.

Πηγή: Bing.com

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 8 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ