Η σημαντική αναβάθμιση που είχε προαναγγείλει το Foursquare είναι πλέον γεγονός, και η δημοφιλής υπηρεσία ξεκινά επιτέλους να αξιοποιεί την πληροφορία που είχε συλλέξει από τους χρήστες της όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι, με τις νέες εφαρμογές του Foursquare για iPhone και Android μπορείτε να εξερευνήσετε τη γειτονιά σας, να δείτε ποιοί βρίσκονται κοντά σας αλλά και να λάβετε προτάσεις για ενδιαφέροντα σημεία γύρω σας.

Πιο συγκεκριμένα, το Fourquare εντοπίζει το πού βρίσκεστε εσείς και οι φίλοι σας πάνω στον χάρτη και μετά την σύνδεσή σας εμφανίζει ανθρώπους, προσφορές και άλλες προτάσεις βάσει της τρέχουσας τοποθεσίας σας. Οι προτάσεις αλλάζουν όταν βρισκόσαστε σε διακοπές ή όταν αλλάζετε γειτονιές κατά τη διάρκεια της μέρας.

Νέο Foursquare

Επίσης, περιλαμβάνει μια μπάρα αναζήτησης όπου μπορείτε να αναζητήσετε ευκολότερα αυτό που θέλετε, ενώ ο μηχανισμός προτάσεων της υπηρεσίας ταιριάζει μεταξύ τους ανθρώπους που δεν είναι απαραίτητα φίλοι αλλά έχουν παρόμοια γούστα. Η ιδέα πίσω από αυτή τη λογική είναι ότι οι φίλοι σας δεν έχουν πάντα τα ίδια γούστα με εσάς και το Foursquare, αξιοποιώντας τα 2 δισεκατομμύρια check-ins του, σας προτείνει να δοκιμάσετε νέα πράγματα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

Νέο Foursquare Νέο Foursquare

Με την τελευταία του αυτή αναβάθμιση το Foursquare γίνεται πιο «κοινωνικό δίκτυο» από ποτέ, ξεφεύγοντας από την λογική της απλής ανταμοιβής των χρηστών με πόντους και δίνοντας άλλο νόημα στην υπηρεσία του. Το κατά πόσο, τώρα, οι χρήστες θα ανταποκριθούν θετικά στις αλλαγές ή θα υπάρξουν οι καθιερωμένες γκρίνιες που συνοδεύουν όλες σχεδόν τις μεγάλες αναβαθμίσεις των δημοφιλών εφαρμογών, είναι κάτι που θα πρέπει να περιμένουμε για να το δούμε στην πράξη.

Η αλήθεια πάντως είναι πως το Foursquare έπρεπε κάποια στιγμή να κάνει την υπέρβασή του, και ίσως ο τελευταίος του επανασχεδιασμός να είναι η αρχή προς αυτή την κατεύθυνση.

via Social Times

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 7 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ