Σημαντική αναβάθμιση στο Webmaster Tools, το πακέτο εργαλείων που απευθύνεται σε ιδιοκτήτες ιστοχώρων και τους βοηθά να τους βελτιώσουν σε θέματα SEO, πραγματοποίησε το Bing. Οι αλλαγές που περιλαμβάνει είναι πολλές και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι, τουλάχιστον ως προς το πλήθος των λειτουργιών, η υπηρεσία της Microsoft πλησιάζει το αντίστοιχο – και πιο γνωστό – Webmaster Tools της Google.

Το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει είναι το επανασχεδιασμένο περιβάλλον χρήσης, που είναι πλέον πιο καθαρό, παραπέμποντας στον Metro σχεδιασμό που έχει περάσει σχεδόν παντού η Microsoft.

Ως προς τις λειτουργικότητές του, τώρα, ενδιαφέρον έχει το εργαλείο που ονομάζεται “Link Explorer” και σας επιτρέπει να εισάγετε μία διεύθυνση και να δείτε ποιές σελίδες κάνουν link σε αυτή.

Επίσης, έχουν προστεθεί αναφορές SEO που περιγράφουν την κατάσταση των ιστοχώρων σας σε σχέση με τις βέλτιστες πρακτικές και το τί «αγαπούν» οι μηχανές αναζήτησης, καθώς και το “SEO Analyzer”, που κάνει το ίδιο περίπου πράγμα αλλά εστιασμένο σε μεμονωμένες ιστοσελίδες.

Από εκεί και πέρα, νέα λειτουργία αποτελεί το “Fetch as Bingbot” που σας επιτρέπει να δείτε μια ιστοσελίδα με τα …μάτια της μηχανής αναζήτησης του Bing, αλλά και οι ειδοποιήσεις του “Canonical Alerts”,  που στέλνονται όταν εντοπίζονται λάθη στη χρήση των canonical tags (που χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν τις προτιμώμενες σελίδες σε περίπτωση διπλού – duplicate – περιεχομένου).

Κοντά σε αυτά έχουν αναβαθμιστεί και ήδη υπάρχοντα εργαλεία, σε μια αναβάθμιση που μετατρέπει το Bing Webmaster Tools σε ένα αξιόλογο εργαλείο για την παρακολούθηση της υγείας των ιστοχώρων σας. Ακόμη κι αν η μηχανή αναζήτησης της Microsoft δεν έχει σημαντικό μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα και παρά το γεγονός ότι για την ίδια δουλειά υπάρχει ήδη η αντίστοιχη υπηρεσία της Google, αξίζει να του ρίξετε μια ματιά.

via TheNextWeb

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 7 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ