Το Thunderbird είναι καταδικασμένο να βρίσκεται στη σκιά του Firefox, αφού οι αναβαθμίσεις τους πραγματοποιούνται σχεδόν ταυτόχρονα και όλα τα φώτα πέφτουν πάνω στον διάσημο browser. Η τελευταία έκδοση της open-source εφαρμογής διαχείρισης e-mail, ωστόσο, φέρνει δύο πολύ ενδιαφέρουσες νέες λειτουργίες που αξίζουν την προσοχή σας.

Η πρώτη από τις δύο αφορά την δυνατότητα κατοχύρωσης e-mail σε domain της επιλογής σας μέσα από το ίδιο το περιβάλλον χρήσης της εφαρμογής. Μπορείτε, δηλαδή, να δημιουργήσετε απευθείας μέσα από το Thunderbird ένα νέο e-mail του τύπου [email protected], με όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις να πραγματοποιούνται αυτόματα.

Η Mozilla συνεργάζεται για αυτή τη λειτουργία με τις εταιρείες Gandi και Hover και μέσω αυτών μπορεί οποιοσδήποτε ανά τον κόσμο να κατοχυρώσει domains σε .com και .net. Τοπικά domains τύπου .gr δεν είναι ακόμη διαθέσιμα, τέτοιου είδους επιλογές, όμως, ενδέχεται να προστεθούν μελλοντικά.

Το άλλο ιδιαίτερα αξιόλογο νέο χαρακτηριστικό που φέρνει το Thunderbird 13 αφορά την δυνατότητα αποστολής μεγάλων αρχείων χωρίς να χρειάζεται να επισυναφθούν στο e-mail. Για να το πετύχει αυτό, η εφαρμογή έχει συνεργαστεί με την γνωστή υπηρεσία αποστολής αρχείων YouSendIt. Έτσι, αντί ο χρήστης να επισυνάψει το έγγραφό του, το ανεβάζει στο YouSendIt και στέλνει στη θέση του το link μέσω του οποίου ο παραλήπτης μπορεί να το κατεβάσει. Ό,τι ακριβώς, δηλαδή, μπορεί να κάνατε αρκετές φορές και μόνοι σας, μόνο που τώρα το Thunderbird απλοποιεί και επιταχύνει σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία.

Προς το παρόν το YouSendIt είναι ο μοναδικός συνεργάτης της Mozilla σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, και εδώ όμως αναμένεται σε επόμενες εκδόσεις να προστεθούν κι άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε ήδη το Thunderbird, μάλλον δεν τίθεται θέμα για το αν πρέπει να αναβαθμίσετε στην τελευταία του έκδοση. Οι υπόλοιποι μπορείτε, αν δελεαστήκατε από τα παραπάνω, να του δώσετε μια ευκαιρία κατεβάζοντάς το για Windows, Mac ή Linux.

via Thunderbird Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 7 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ