Το LinkedIn επιβεβαίωσε την είδηση ότι κάποιοι από τους κωδικούς των χρηστών του έχουν παραβιαστεί και ζητά συγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε. Το κοινωνικό δίκτυο εξηγεί πως πήρε μέτρα αντιμετώπισης του ζητήματος, ακυρώνοντας τους κωδικούς που παραβιάστηκαν και επικοινωνώντας με τους χρήστες ώστε να τους εξηγήσει πώς θα μπορέσουν να αλλάξουν τον κωδικό τους και να αποκτήσουν ξανά πρόσβαση στην υπηρεσία.

Αν και οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για 6,5 εκατομμύρια κρυπτογραφημένους κωδικούς που δημοσιεύτηκαν σε ρωσικό ιστοχώρο, το ίδιο το LinkedIn αναφέρει ότι έχουν διαρρεύσει «μερικοί κωδικοί».

Αξίζει να σημειωθεί πως το περιστατικό συνέπεσε με με την είδηση ότι η εφαρμογή του LinkedIn για iOS ενδέχεται να παραβιάζει την ρυθμίσεις ιδιωτικού απορρήτου των χρηστών, αποστέλλοντας λεπτομερείς καταχωρήσεις του ημερολογίου στους servers της υπηρεσίας.

Πηγή: Mashable

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 7 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Το LinkedIn επιβεβαιώνει διαρροή κωδικών και απολογείται

  1. Pingback: Δυο νέες ρυθμίσεις ασφαλείας προσθέτει το Facebook

  2. Pingback: Δυο νέες ρυθμίσεις για ασφαλέστερη πλοήγηση από το κινητό προσθέτει το Facebook

Comments are closed.