Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των ψεύτικων Like, το Facebook πραγματοποίησε στα συστήματά του αναβάθμιση που αναμένεται ότι «θα ωφελήσει τους νόμιμους χρήστες και ιδιοκτήτες Σελίδων». Σύμφωνα με την εταιρεία, ο βελτιωμένος μηχανισμός θα εντοπίζει και θα αφαιρεί τα Like που αποκτήθηκαν με τη μεσολάβηση κακόβουλων εφαρμογών, μέσω παραβίασης λογαριασμών ή παραπλάνησης των χρηστών, καθώς και αυτά που αγοράστηκαν μαζικά.

Αν και το Facebook αναφέρει ότι πάντοτε διέθετε μηχανισμούς προστασίας απέναντι σε τέτοιες απειλές, το νέο σύστημα διαμορφώνεται ειδικά ώστε να εντοπίζει και να διαγράφει τα ύποπτα Like. «Ένα Like που δεν προέρχεται από κάποιον που ενδιαφέρεται στα αλήθεια να συνδεθεί με μια Σελίδα, δεν ωφελεί κανένα…», αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση για να συνεχίσει λέγοντας ότι «το Facebook χτίστηκε πάνω στην αρχή της πραγματικής ταυτότητας και θέλουμε η ίδια αυθεντικότητα να επεκταθεί και στις Σελίδες».

Σύμφωνα πάντως με το κοινωνικό δίκτυο, λιγότερο από το 1% των Like μιας μέσης Σελίδας αναμένεται να αφαιρεθεί και το νέο σύστημα δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην Σελίδα σας, με την προϋπόθεση ότι εσείς και οι συνεργάτες σας δεν κάνατε κάποια παρατυπία.  Το Facebook θεωρεί, επίσης, ότι η συγκεκριμένη βελτίωση θα ωφελήσει τόσο τους χρήστες όσο και τις εταιρείες, καθώς οι μεν χρήστες θα συνδέονται με τις Σελίδες που πραγματικά τους ενδιαφέρουν και οι δε Σελίδες θα έχουν πιο ακριβή στοιχεία για το κοινό τους.

Πηγή: TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 31 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Facebook κατά ψεύτικων Like

Comments are closed.