Τρεις λειτουργίες που μέχρι τώρα βρισκόταν στην πειραματική ενότητα Labs «αποφοίτησαν» και πλέον ενσωματώνονται στην βασική έκδοση του Gmail, με την υπηρεσία της Google να πραγματοποιεί επιπλέον βελτιώσεις και στον μηχανισμό αυτόματης συμπλήρωσης της αναλυτικής αναζήτησης. Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις λειτουργίες που πλέον ενσωματώνονται ως βασικά χαρακτηριστικά του Gmail είναι οι εξής:

  • Refresh PΟP accounts. Στο εξής, το κουμπί “Refresh” που ανανεώνει τη σελίδα για νέα e-mail δεν θα ελέγχει μόνο τον κεντρικό λογαριασμό Gmail σας αλλά και όλους τους υπόλοιπους λογαριασμούς που μπορεί να έχετε συνδέσει σε αυτό μέσω POP.
  • Filter import/export. Επιτρέπει την εύκολη εισαγωγή και εξαγωγή των φίλτρων που έχετε δημιουργήσει και είναι βολικό στην περίπτωση που θέλετε να κάνετε backup ή να τα μοιραστείτε με φίλους σας.
  • Navbar drag and drop. Επιτρέπει την ελεύθερη μετακίνηση των gadget του Gmail στην αριστερή στήλη.

Μαζί με αυτά, η Google ανακοίνωσε και μια μικρή βελτίωση στον μηχανισμό της αναλυτικής αναζήτησης, η οποία πλέον υποστηρίζει την αυτόματη συμπλήρωση και στα πεδία From: (Από) και To: (Προς), διευκολύνοντας τον εντοπισμό e-mail που αφορούν κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο.

advancedautocomplete

Πηγή: Gmail στο Google+

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 1 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Gmail: Τρεις «αποφοιτήσεις» από το Labs και βελτιώσεις στην αναλυτική αναζήτηση

  1. Όντως είναι χρήσιμο, όπως σημαντικό είναι επίσης και το Refresh POP Accounts αν διαχειρίζεσαι πολλούς λογαριασμούς από ένα κεντρικό Gmail

Comments are closed.