Μετά από ένα απογοητευτικό ντεμπούτο και μια εξίσου χλιαρή συνέχεια, η επίσημη εφαρμογή του Gmail για το iOS φαίνεται πως αρχίζει σιγά-σιγά να βρίσκει το δρόμο της, κυκλοφορώντας μια ιδιαίτερα σημαντική αναβάθμιση. Έτσι, η νέα έκδοση της εφαρμογής ενσωματώνεται πλέον πλήρως στο κέντρο ειδοποιήσεων του iOS, υποστηρίζοντας όλους τους τύπους ειδοποιήσεων της πλατφόρμας.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Google, οι ειδοποιήσεις είναι πλέον έως και 5 φορές γρηγορότερες σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση (πράμα που μας κάνει να αναρωτιόμαστε, πόσο αργές ήταν πριν;).

Gmail για iOS

Εξίσου σημαντική προσθήκη είναι η δυνατότητα αποστολής e-mail από διαφορετικές διευθύνσεις, εφόσον έχει ήδη ενεργοποιήσει στην web έκδοση του Gmail σας την επιλογή αποστολής μηνυμάτων από εναλλακτικές διευθύνσεις.

Gmail για iOS

Τέλος, διορθώθηκε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εφαρμογής, που ανά κάποιες ημέρες ή εβδομάδες προκαλούσε αποσύνδεση του λογαριασμού, αναγκάζοντας τον χρήστη να εισάγει ξανά τον κωδικό του Gmail του για να συνδεθεί. Όπως εξηγεί η Google, πλέον μπορείτε να παραμείνετε συνδεδεμένοι στην εφαρμογή για όσο καιρό θέλετε.

Μάλιστα, η εταιρεία υπόσχεται πως σε μελλοντική έκδοση θα φέρει και την υποστήριξη διαχείρισης πολλαπλών λογαριασμών – κάτι που αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αιτήματα των χρηστών.

Αν όλα αυτά σας έπεισαν να δώσετε στο Gmail για iOS μια ευκαιρία, μπορείτε να το κατεβάσετε στο App Store.

Πηγή: Official Gmail Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ