Η διείσδυση του Google+ στις υπηρεσίες της Google συνεχίζεται και αυτή τη φορά σειρά είχε η δυνατότητα βιντεοκλήσεων του Gmail, που αντικαθίσταται από το, πολλά υποσχόμενο, Hangouts. Το γεγονός αυτό, εκτός του ότι φέρνει τους χρήστες σε επαφή με μία από τις πιο αξιόλογες λειτουργίες του κοινωνικού δικτύου της Google, τους δίνει επίσης μια σειρά από δυνατότητες που προηγουμένως δεν είχαν.

Έτσι, για παράδειγμα, με το Hangouts μπορεί κανείς να συνομιλήσει με έως και 9 χρήστες ταυτόχρονα, να συνεργαστεί με άλλους πάνω σε έγγραφα του Google Docs ή ακόμα και να μοιραστεί την οθόνη του και να προσθέσει αστεία εφέ στα βίντεό του. Ας σημειωθεί πως όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά απαιτούν και από τους δύο χρήστες να διαθέτουν λογαριασμό στο Google+.

Επίσης, η χρήση του Hangouts απαιτεί την εγκατάσταση plugin, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει να ενεργοποιείται σταδιακά σε όλους τους χρήστες, σε μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις προσεχείς εβδομάδες.

Πηγή: Gmail Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουλίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ