Πριν από δύο εβδομάδες το Klout πραγματοποίησε σημαντικότατη αναβάθμιση στον αλγόριθμο με τον οποίο υπολογίζει την επιρροή μας. Λαμβάνοντας υπόψη νέα «σήματα» (π.χ.) η ύπαρξη σελίδας στη Wikipedia), η υπηρεσία φιλοδοξεί να μετρήσει κάποια στιγμή την επιρροή των ανθρώπων όχι μόνο στο διαδίκτυο, αλλά και στον πραγματικό κόσμο και υποστηρίζει πως πλέον είναι πιο αξιόπιστη από ποτέ. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ξεκινήσει να διαθέτει σταδιακά το Moments, μια υπηρεσία που παρουσιάζει μαζεμένο σε μία σελίδα το περιεχόμενό σας εκείνο που είχε την μεγαλύτερη επιρροή στους κύκλους που ακολουθείτε στα κοινωνικά δίκτυα.

Πιο συγκεκριμένα, το Moments συγκεντρώνει τις καλύτερες σας στιγμές κατά τις τελευταίες 90 ημέρες – αυτές, δηλαδή, που προκάλεσαν τις περισσότερες συζητήσεις στον online κοινωνικό σας κύκλο και που προέρχονται από τα κοινωνικά δίκτυα που έχετε δηλώσει στο προφίλ σας. Οι παλιότερες στιγμές μετακινούνται προς τα κάτω καθώς συνεχίζουν να προστίθεται νέες, ενώ η πληροφορία είναι επίσης προσβάσιμη σε όσους ανθρώπους σας ακολουθούν στα συγκεκριμένα δίκτυα.

Klout Moments

Με τον τελευταίο του επανασχεδιασμό αλλά και με την προσθήκη υπηρεσιών όπως το Moments, το Klout δείχνει να καταλαβαίνει πως αν θέλει να το πάρει ο κόσμος στα σοβαρά θα πρέπει να αλλάξει αρκετά πράγματα στην υπηρεσία του, αφού η αξιόπιστη μέτρηση της επιρροής ενός ανθρώπου μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι.

Η απλή παρουσίαση ενός αριθμού που υποτίθεται πως αντικατοπτρίζει την «ισχύ» μας στα κοινωνικά δίκτυα από μόνη της δεν λέει τίποτα – εξ’ ου και το νέο σύνθημα “Discover your Klout” («Ανακάλυψε το Klout σου»), που καλεί τους χρήστες να δουν πλέον τον αριθμό αυτό ως την αφετηρία για μια πιο ουσιαστική κατανόηση της online επιρροής τους.

Τουλάχιστον προσπαθεί…

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 1 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ