Το Klout θέλει απεγνωσμένα να καταξιωθεί ως ένα αξιόπιστο μέσο καταγραφής της «κοινωνικής επιρροής» των χρηστών του διαδικτύου και στην προσπάθεια του αυτή φαίνεται πως δέχεται σημαντικότατη βοήθεια από την Microsoft. Πιο συγκεκριμένα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι επενδύει στην πλατφόρμα του Klout και θα αξιοποιήσει την υπηρεσία στα αποτελέσματα αναζήτησης του Bing.

Η μηχανή αναζήτησης της Microsoft είχε δείξει εδώ και καιρό μια τάση ενσωμάτωσης «κοινωνικών» χαρακτηριστικών στα αποτελέσματά της, έχοντας ήδη ως συνεργάτες της τα κορυφαία κοινωνικά δίκτυα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται υπηρεσίες όπως το Facebook, το Twitter, το Foursquare και το Quora.

Σύμφωνα με την ίδια την ανακοίνωση της εταιρείας, η συνεργασία Bing και Klout θα βοηθήσει τον εντοπισμό και την αναγνώριση των ανθρώπων που ασκούν επιρροή στα κοινωνικά δίκτυα, μεταξύ διαφορετικών πλατφορμών. Αυτό θα εκφραστεί κυρίως στην ενότητα “People Who Know” της δεξιάς στήλης του Bing, όπου εμφανίζεται ο βαθμός που έχουν οι προβεβλημένοι άνθρωποι στο Klout, καθώς και τα θέματα που ασκούν επιρροή σε συγκεκριμένους τομείς.

Παράλληλα – και αυτό είναι εξίσου ενδιαφέρον – το Klout θα ξεκινήσει να εμφανίζει σε επιλεγμένους χρήστες στιγμιότυπα από την δραστηριότητά τους στο Bing, στην ενότητα Klout Moments που εγκαινίασε πρόσφατα. Με αυτό τον τρόπο, η δραστηριότητα σε μια μηχανή αναζήτησης αναγνωρίζεται για πρώτη φορά ως ένα νέο σημάδι που μπορεί να μας αποκαλύψει στοιχεία για την επιρροή ενός ανθρώπου.

Πηγή: Bing Search Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ