Όταν το Tweetbot ανακοίνωνε πως θα κυκλοφορήσει έκδοση για το Mac OS X, πολλοί ήταν εκείνοι που καλοδέχτηκαν την είδηση, θεωρώντας την εφαρμογή της Tabbots ως τον καλύτερο client για το Twitter. Οι πρόσφατες αλλαγές που ανακοίνωσε στο API του το Twitter, ωστόσο, προκάλεσαν τόσο σημαντικό πρόβλημα στην εταιρεία, που αναγκάστηκε να αναστείλει την δοκιμαστική έκδοση του Tweetbot για OS X που είχε ήδη κυκλοφορήσει.

Πιο συγκεκριμένα, πλέον κάθε εφαρμογή που λειτουργεί ως client έχει περιορισμό στον αριθμό των χρηστών που δεχτεί. Το όριο αυτό βρίσκεται στα 100.000 εξουσιοδοτήσεις της εφαρμογής από τους χρήστες (tokens). Αυτό σημαίνει πως εάν κάποιος χρήστης κατεβάσει την εφαρμογή, την εξουσιοδοτήσει, δει ότι δεν του κάνει και πάψει να την χρησιμοποιεί χωρίς όμως να αποσύρει την εξουσιοδότησή του, το token θα παραμένει δεσμευμένο.

Όπως είναι φυσικό, μια εφαρμογή με το κοινό του Tweetbot είναι πολύ πιθανό να έχει πρόβλημα με το συγκεκριμένο όριο, κάτι που ανάγκασε την Tapbots αρχικά να αποσύρει την Alpha έκδοση του Tweetbot για OS X και στη συνέχεια να κυκλοφορήσει την επόμενη Beta ως «κλειστή» έκδοση, απαγορεύοντας την εγγραφή νέων χρηστών.

Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες που είχαν ήδη κάνει εγγραφή στην δοκιμαστική Alpha θα λάβουν παραπομπή για να κατεβάσουν την αναβάθμιση, αλλά οι νέες εγγραφές, πλέον, θα είναι απενεργοποιημένες. Φυσικά, αυτή είναι μια προσωρινή λύση και από ότι φαίνεται η Tapbots δεν έχει βρει ακόμη κάποια τελική λύση στο πρόβλημα, αν και αρχικά είχε δηλώσει πως βρίσκεται σε επαφή με το Twitter για να δουν από κοινού πώς θα το αντιμετωπίσουν.

Η περίπτωση του Tweetbot είναι χαρακτηριστική της επιθετικής πολιτικής που ακολουθεί πλέον το Twitter, το οποίο φαίνεται διατεθειμένο να «σκοτώσει» κάθε εφαρμογή που «μιμείται» τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο επίσημος client – ακόμη και στην περίπτωση που αυτή προσφέρει ανώτερη εμπειρία χρήσης (ίσως, μάλιστα, ειδικά τότε).

Πηγή: Tapbots

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Το Tweetbot για OS X και τα προβλήματα με το API του Twitter

  1. Pingback: Το Twitter ανακοινώνει και επίσημα το νέο API του

Comments are closed.