Πόσοι από τους φίλους σας έχουν γενέθλια τον Σεπτέμβρη, ποιός σχολιάζει συχνότερα τις δημοσιεύσεις σας, με ποιόν έχετε τους περισσότερους κοινούς φίλους και, το πιο σημαντικό, πόσοι είναι οι 20άρηδες ελεύθεροι φίλοι σας; Απαντήσεις σε αυτά και σε πολύ περισσότερα ακόμη ερωτήματα έρχεται να δώσει το Wolfram Alpha, η εξαιρετική μηχανή αναζήτησης που πλέον δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις και που με την τελευταία της εφαρμογή, μπορεί να συνδεθεί με το προφίλ σας στο Facebook και να το αναλύσει σε εξαντλητικό βαθμό.

Το Personal Analytics for Facebook του Wolfram Alpha είναι διαθέσιμο δωρεάν και το μόνο που ζητά από εσάς είναι να εξουσιοδοτήσετε την εφαρμογή του ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία σας. Στη συνέχεια δημιουργεί μια αναλυτικότατη αναφορά που θα ζήλευε και το ίδιο το Facebook, εμφανίζοντάς σας στοιχεία τόσο για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε εσείς το κοινωνικό δίκτυο, όσο και για τους φίλους με τους οποίους συνδέεστε.

Από τις δημοφιλέστερες δημοσιεύσεις σας έως την ηλικιακή κατανομή των φίλων σας και την οικογενειακή τους κατάσταση, τα στοιχεία του Wolfram Alpha περιλαμβάνουν μεγάλο εύρος της δραστηριότητάς σας, επιτρέποντάς σας σε αρκετές περιπτώσεις να εμβαθύνετε περισσότερο και να ανακαλύψετε άκρως ενδιαφέροντα ευρήματα. Για παράδειγμα, το “Friend network” είναι μια αναφορά που ομαδοποιεί τους φίλους σας σε «κοινότητες», αποτυπώνοντας με μεγάλη ακρίβεια (ίσως συχνά και προς έκπληξή σας) τους διάφορους μικρόκοσμους με τους οποίους συνδέεστε.

image

Για λόγους ασφαλείας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων σας, τα στοιχεία που αντλεί το Wolfram Alpha από το προσωπικό σας προφίλ παραμένουν στην μνήμη cache του συστήματος για μία ώρα και στη συνέχεια διαγράφονται. Τα ευρήματά του, πάντως, είναι τόσο πλούσια που σε κάνουν να τρομάζεις στην σκέψη του πόσα περισσότερα γνωρίζει το ίδιο το Facebook για σένα, έχοντας πλήρη πρόσβαση σε όλα σου τα δεδομένα αλλά και σε αυτά των φίλων σου.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ